vidare till tv.nu
Se trailer

Dokumentär, Natur

Frozen Planet

9.0 IMDb2011

Frozen Planet och ledsagaren Sir David Attenborough tar tittarna med på den optimala polarexpeditionen till både Arktis och Antarktis. Det blir en episk skildring av livets kärva villkor i Arktis och Antarktis, helt unika bilder av isbjörnarnas kärleksliv, späckhuggarnas samarbete och pingvinernas slughet. Denna serie i sju delar ger tittarna en chans att se saker som man aldrig sett tidigare och som man kanske heller aldrig kan få se igen.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - To the Ends of the Earth
  Dokumentär, Natur, S1:A1

  Man bjuder på unika bilder av isbjörnarnas kärleksliv och späckhuggarnas samarbete för att stjälpa ner en säl i vattnet från ett isflak.

 • Avsnitt 2 - Spring
  Dokumentär, Natur, S1:A2

  Våren är dramatisk i polartrakterna. Isarna bryts upp och fåglar och havsdäggdjur återvänder till de rika fångstvattnen. Men dramatiken kan också vara stillsam. Som när adéliepingvinen bygger sitt prydliga bo av stenar, bara för att få dem stulna av grannen så fort han vänder ryggen til.

 • Se trailer
  Avsnitt 3 - Summer
  Dokumentär, Natur, S1:A3

  Sommaren och ljuset kommer till polartrakterna och djuren kan andas ut. Så borde det vara, tror vi kanske. Men sommaren skapar också problem. Isen smälter för isbjörnarna i norr, och i söder hotas kungspingvinerna av överhettning.

  Netflix
  Discovery+
 • Avsnitt 4 - Autumn
  Dokumentär, Natur, S1:A4

  När tundran flammar i gult och rött och Arktis alla flyttfåglar ger sig av söderut väntar isbjörnarna tvärtom otåligt på att få vandra mot norr och ut på isarna. Hösten är också den tid då vitvalarna samlas utanför vissa floder för ett skönhetsbad i gruset.

  Netflix
  Discovery+
 • Avsnitt 5 - Winter
  Dokumentär, Natur, S1:A5

  Mörkret och den pinande kylan gör polarvintern till en extrem utmaning, djuren är väl anpassade, men kejsarpingvinens ungar ska stillastående uthärda Antarktis snöstormar och glasögonejdrarnas flockar stannar i packisens vakar och då finns inga marginaler.

  Netflix
  Discovery+
 • Avsnitt 6 - The Last Frontier
  Dokumentär, Natur, S1:A6

  Trots att polartrakterna är både avlägsna och skoningslösa finns där rika resurser att nyttja för de människor som lärt sig konsten. Och för varje år får tundrans fångstmän sällskap av allt fler som lockas av mineraler och olja.

  Netflix
  Discovery+
 • Avsnitt 7
  Dokumentär, Natur, S1:A7

  David Attenborough reser till de båda polarområdena för att undersöka vad stigande temperaturer innebär för människorna och djuren som bor där.

 • Avsnitt 8
  Dokumentär, Natur, S1:A8

  I en fristående sjunde del berättar David Attenborough om de miljöhot som tornar upp sig över polartrakterna.