Gordon Ramsay besöker Blackberry's Catering and Family Restaurant i Plainfield, New Jersey. Han konstaterar snabbt att både kvaliteten på maten och servicen måste förbättras.
Gordon Ramsay kommer till Leone's Restaurant, ett italienskt matställe i Montclair, New Jersey, och tar genast itu med den välbehövliga uppryckningen.
Ramsay besöker Mike & Nellie's i Oakhurst, New Jersey. Kan Ramsays råd och expertis hjälpa till att hålla restaurangen från att gå omkull eller blir eländet för mycket även för Ramsay att hantera?
Ramsay besöker Luigi's, ett matställe i Anaheim, Kalifornien, på randen till att klappa igen för gott. Räcker Ramsays råd och expertis för att ägarnas motgångar ska kunna vändas till medgång?
Gordon Ramsay åker tillbaka till några restauranger som han tidigare har ryckt upp, Down City i Providence, Classic American i West Babylon och Davide i Boston. Är han nöjd med deras utveckling eller har det gått utför sen han var där?
Gordon Ramsay besöker Burger Kitchen i Los Angeles för att förnya den intetsägande menyn och ge den trötta anläggningen ett nytt utseende och en fräsch känsla som passar Hollywoodfolket.
Framstegen är få på Burger Kitchen i Los Angeles så Ramsay trycker på för fler förbättringar av både menyn och personalen.
Ramsay besöker The Greek at the Harbor, ett matställe i Ventura Harbor, Kalifornien. Han märker snabbt att det är dålig service och varierande livsmedelskvalitet.
Ramsay åker till Michon's Smoked Meats & Seafood restaurang i Georgia för en välbehövlig uppryckning. Kommer Gordons råd och vägledning vara tillräckligt för att rädda matstället i College Park?
Ramsay åker till Austin i Texas för att ge matstället El Greco en välbehövlig uppryckning, men ändå låta det behålla känslan av att vara familjeägd. Han blir bestört över den slarviga behandlingen av det traditionella grekiska köket.
Ramsay åker tillbaka till matställen som han tidigare hjälpt för att se om deras framsteg fortsatte.
Ramsay besöker Atlanta i Georgia för att hjälpa ägarna till restaurangen Park's Edge att fräscha upp menyn och servicen. Även om ägarna till Park's Edge är stolta över sin varierade meny är Ramsay chockad över restaurangens bristande sammanhållning.
Ramsay besöker Fremont i Kalifornien för att försöka rädda den 50-åriga restaurangen Spin-A-Yarn. Trots restaurangens historia som tillflykt och mötesplats är menyn intetsägande och inredningen helt omodern.
Ramsay besöker Charlie's i La Verne i Kalifornien för att hjälpa ägarna till den italienska bistron att fräscha upp det tråkiga utseendet och uppdatera den intetsägande menyn.
Ramsay åker till Baltimore och får händerna fulla när han besöker Café Hon, ett matställe i behov inte bara av en renovering utan även en image-makeover.
Ramsay besöker Philadelphia och familjeägda italienska restaurangen Chiarella's. Trots att matstället ståtar med över 30 år i branschen blir Ramsay chockad över restaurangens föråldrade meny, slarviga service och oorganiserade personal.
Ramsay besöker Chicago och den mexikanska restaurangen Zocalo. Han chockas av hur oorganiserad personalen är och bristen på service.