Fyra personer bosatta i Hässleholm ska turas om att bjuda varandra på middag och först ut är mångsysslaren Jan. Han bjuder på svampsoppa, långsam oxfilé späckad med västerbottenost och wasabisås och avslutar med en äppelpaj med vaniljsås.
Dagens värd är frisören Malin som älskar inredning och mode. Hon bjuder gästerna på en melonbomb med havskräftor, laxgryta med pressad potatis, sparris och parmesan. Som avslutning på måltiden blir det en citronsorbet med vaniljvarma hallon.
Tredje värden i Hässleholm är bilmekanikern Lars. Han bjuder på ärtsoppa med punsch och hembryggd pilsner, grillad lammstek med äppelrök som serveras med rotfruktsgratäng och calvadossås. Till efterrätt blir det clementinpannacotta.
Finalen i Hässleholm sker hemma hos Marie. Hon bjuder på gratinerad hummer med smördegssnurra, kyckling med baconpotatis och till efterrätt egenkomponerad crème brûlée. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra som kammat hem vinsten.
Denna vecka ska fyra politiker bjuda varandra på middag och först ut är miljöpartiets Peter Eriksson. Han bjuder gästerna på västerbottenskrustader och snittar, moules marinière med vitlöksbröd och till efterrätt serveras våfflor med glass och sylt.
Dagens värd är socialdemokraten Veronica Palm. Hon serverar gästerna rökig jordärtskockssoppa med salt fröknäcke, halstrad gös med ugnsbakade rotfrukter och till dessert blir det minikladdkaka med vit choklad och hallon.
Politikerveckans tredje värd är moderaten Tomas Tobé. Han bjuder på jordärtskockssoppa med löjrom, halstrad röding med svamp och sparris och som avslutning på måltiden serverar han tiramisu.
Politikerveckans final hålls hemma hos folkpartiets Maria Arnholm. Hennes meny består av ravioli med karljohanssvamp, piccata milanese och citronsorbet. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra politikerna som fått högst poäng.
Fyra Mariestadsbor ska turas om att bjuda varandra på middag och först ut är produktionsledaren Kjell. Han bjuder gästerna på smörstekta kantareller, en bouillabaisse med musslor och löjrom och till efterrätt blir det friterad camembert med hjortron.
Dagens värd är Hanna som arbetar på Systembolaget. Hon bjuder gästerna på en rosésoppa med räkor och chili, helstekt ryggbiff med potatismuffins och portvinssås och som avslutning på måltiden blir det en kalorisnål chokladmousse.
Den tredje middagsvärden i Mariestad är Emil. Han bjuder gästerna på små pajer med västerbottenost, fläskfilégryta med kantareller, timjan och lingon och till efterrätt serveras en chokladterrin med vaniljkräm.
Finalen i Mariestad hålls hemma hos Linda som bjuder gästerna på vildsvinsröra på kavring, enbärsmarinerat rådjur och till dessert lingonglass. Efter måltiden avslöjas vem som kammar hem vinstsumman.
Denna vecka ska fyra göteborgare bjuda varandra på middag på temat fisk och skaldjur. Först ut är SM-mästaren i dragkamp Simona och hon bjuder på kallrökt laxcheesecake, stekt torskrygg och till efterrätt blir det äppelpaj med vaniljglass.
Dagens värd är Fredrik som bland annat skriver barnböcker. Hans meny består av ryssrulle med syrlig sallad, fisksoppa med aioli och nybakat bröd och måltiden avslutas med en indisk efterrätt.
Tredje middagsvärden i Göteborg är Mathias. Han inleder middagen med olika tapas från havet, till varmrätt blir det smörstekt fjärsingsfilé med räksås och till efterrätt bjuds det på fattiga riddare.
Sist ut i Göteborg att bjuda på middag är Alexandra. Hennes meny består av halstrade pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré, torskrygg med champagneskum och potatispuré och till dessert serveras hemgjord glass med toscatopping.
Denna vecka är det fyra stockholmare som ska bjuda varandra på middag och först ut är Ligia. Hennes meny består av laxtartar med skaldjur och avokadoröra, ugnsstekt lamm med sötpotatismos och till dessert blir det chokladmuggkaka med mandelsmör.
Dagens värd är modeintresserade Lars. Han bjuder gästerna på räk- och getostdumplings med chili- och honungsdipp, pulled pork med jordärtskockspuré, inlagd rödlök och ugnsrostad toast och till efterrätt vit chokladmousse med mandarinkompott.
Den tredje värden i Stockholm är Johanna som älskar att pyssla. Hon serverar gästerna chevréknyte med balsamicocrème på ruccolabädd, saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa med aioli och som avslutning på måltiden blir det en gräddfilspannacotta.
Finalen i Stockholm hålls hemma hos vinimportören Giovanni. Han bjuder på pasta Amatriciana, vitlöks- och rosmarinstekt fläskytterfilé som serveras med ugnsrostad potatis och till efterrätt serveras crema di mascarpone.
Fyra Umeåbor ska bjuda varandra på middag och först ut är Kerstin. Hon bjuder gästerna på soppa på färskost som serveras med rökt lax, älgfilé med smörstekta kantareller och sidfläsk som serveras med rotsakspytt.
Dagens värd är säljaren Anders som helst tillbringar sin tid vid havet. Han bjuder gästerna på pilgrimsmussla med ramslök och palsternacka, gödkalv med sparris och tryffel och till dessert choklad med färska bär.
Den tredje värden i Umeå är Claes. Han serverar gästerna gravat renkött och löjromstoast, baconinlindad kycklingfilé med mandelpotatisbakelse och basilikasås. Till efterrätt blir det päron och mandlar.
Finalen i Umeå hålls hemma hos polisen Anna. Hennes meny består av Norrlandstoast med hjortronsylt, serranolindad renytterfilé med rivna rotsaker och portersås och till efterrätt en chokladkaka med vaniljglass.
Fyra personer i Orsa ska turas om att bjuda varandra på middag och först ut är sportförsäljaren Tåtte. Han bjuder gästerna på smörstekta kantareller i krustader, knaperstekt hargryta med rotfrukter och svarvinbärsgelé och till efterrätt Hansjöost.
Dagens värd i Orsa är Anna-Karin. Hon bjuder på laxbakelse med räkor, stekt älgfilé och potatisterrin med chèvre och färska örter och till efterrätt serverar hon fransk chokladkaka med saffransgrädde.
Den tredje värden i Orsa är asfaltsläggaren Glenn. Han bjuder gästerna på en toast med egenrökt röding toppad med romröra, porterstek på älg med syltade kantareller som serveras med duchessepotatis. Efterrätten går under namnet friterad Orsa Lina.
Finalen i Orsa hålls hemma hos Agnetha som bjuder på traditionella rätter från trakten som tunnbröds-trippel till förrätt, grytan söpäron till huvudrätt och till efterrätt gorån. Efter måltiden avslöjas vem som kammar hem veckans vinst.
Först ut i Åre är längdskidläraren Jesper. Han bjuder gästerna på jordärtskockscappuccino med lokal snacksbricka, tagliata con rucola toppad med parmesan och pinjenötter. Som avslutning på måltiden serveras vaniljpannacotta med Rödögubbar.
Den andra värden i Åre är Ulla. Hon bjuder på räkor på hembakat bröd med Kalixrom, egenfiskad röding som serveras med sås och kokt potatis och till dessert blir det kladdkaka.
Den tredje värden i Åre är Pär som bjuder på klassisk husmanskost. Till förrätt blir det gubbröra med varmrökt fjällröding och löjrom, huvudrätten består av fläsklägg med rotmos och till efterrätt serveras vit chokladmousse med syrade lingon.
Finalen i Åre hålls hemma hos Karin som är vd för världscupen i Åre. Hon bjuder på gurksoppa med crème fraiche och löjrom, lättrimmad torskrygg med blomkålspuré och en het dessert som serveras med hallontryffel. Efter måltiden avslöjas veckans vinnare.
Musikanten Oskar bjuder sina gäster i Karlskrona på kokt sparris, hollandaisesås och knaperstekt sidfläsk, fisksoppa med syrliga morötter, bakade tomater och aioli och till dessert kryddkokta rabarber med rabarbercurd och glass.
Susanne från Karlskrona älskar leoparder vilket märks i hennes meny. Hon bjuder på savannrullar med rivig kräm på tigerbröd, leopardgryta med pricka ingredienser med djungelboll och som avslutning på måltiden blir det exotisk tigerfrukt.
Dagens värd är cricketspelaren Lina. Hon bjuder på ugnsbakad chèvretoast på salladsbädd, abborrgryta med krämig sås som serverars med kokt potatis och små ärtor. Till efterrätt blir det norsk iskaka på nötmaräng med röda och blåa bär.
Finalen i Karlskrona hålls hemma hos Beatlesfantasten Olle. Han bjuder på räk- och broccoliragu på fänkål med örthollandaise, örtrullad lammytterfilé med vinsås som serveras med sellerimos och till dessert isad clementinsoppa med chokladmousse.
Först ut denna vecka i Varberg är surfaren och romfantasten Per. Han bjuder på majssoppa, makrill med inslag av havtorn, chili, honung och rom som serveras med sötpotatissallad. Till efterrätt blir det bland annat créme Catalan.
Helen bjuder på en halländsk delikatesstallrik som består av flädergravad lax, älgstek och ädelostboll med fläderblomsylt till förrätt. Till varmrätt blir det kyckling Cordon bleu som serveras med Hasselbackspotatis och citronglass till efterrätt.
Dagens värd är pastaälskaren Adrian och hans meny går i Italiens tecken. Till förrätt blir det laxfylld ravioli med dilldipp, varmrätten består av tagliatelle med fläskfilé och till efterrätt bjuds det på lasagne på dessertvis.
Finalen i Varberg hålls hemma hos matbloggaren Madeléne. Hon bjuder på dillslungade skaldjur, örtig fläskrulle med rosmaringlace som serveras med krossad potatis. Till efterrätt blir det apelsinkräm med nötkross.
Denna vecka ska fyra stockholmare bjuda varandra på middag och först ut är journalisten Sara. Hon bjuder på hummer på smörstekt bröd, boeuf Bourguignon med mandelpotatispuré och till efterrätt tarte tatin.
Dagens Stockholmsvärd är mångsysslaren Numan som bjuder på en kurdisk smakupplevelse. Hans meny består av yoghurtsoppa, kurdiska vinbladsdolmar med bulgur och vitlökssås och till efterrätt blir det pistagenötmassa med gräddglass och chokladsås.
Den tredje värden i Stockholm är cirkusläraren och kaffeälskaren Oscar. Han bjuder gästerna på jordärtskockssoppa med champagne och pilgrimsmussla, röding, mandelpotatispuré och bakad spetskål och till dessert smörstekt sockerkaka.
Finalen i Stockholm hålls hemma hos sjuksköterskan Kristina. Hon bjuder på räkcocktail, tournedos med gorgonzola och till efterrätt en fruktsallad. Efter måltiden avslöjas vem som kammar hem veckans vinst.
Denna vecka är Halv åtta hos mig i Visby. Magnus bjuder gästerna på hummersoppa med halstrad pilgrimsmussla och löjrom, grillad lammytterfilé som serveras med ört- och smörslungade primörer. Till dessert blir det en ljummen chokladfondant.
Den andra värden i Visby är golfaren Kristina. Hon bjuder på en franskinspirerad meny som består av soufflé au fromage, coeur de filet provencale och till efterrätt chokladparfait.
Den tredje värden i Visby är Elin. Hon bjuder gästerna på timjansrostade rödbetor med chèvrekräm, hängmörad oxfilé med klyftpotatis och chilibearnaise. Till efterrätt serveras saffransgul chokladmousse med apelsintopp.
Finalen i Visby hålls hemma hos David som bjuder på en klassisk sydstatsmeny som består av cajun-räkcocktail, ugnsfriterad kyckling och till dessert salt karamellglass med brända mandlar. Efter middagen avslöjas vem som kammar hem veckans vinst.
Denna vecka ska fyra personer som bor på Gran Canaria bjuda varandra på middag och först ut är guiden Birgitta som bor i San Augustin. Hon bjuder på gazpacho, fiskgryta med vitlöksbröd och till efterrätt gratinerade frukter med kokos och ingefära.
Den andra värden på Gran Canaria är Pablo. Han bjuder på skaldjursmousse, fläskfilé med stekta grönsaker och till efterrätt crema catalana.
Dagens värd är frisören Elisa. Hon bjuder på grönsakssoppa med pumpa och morötter, dominikansk köttgryta och till efterrätt krossade kex och maräng med grädde och kolasås.
Finalen på Gran Canaria hålls hemma hos Peter. Han bjuder på toast Skagen, Peter specialare och till efterrrätt mazarinkaka. Efter måltiden avslöjas vem som kammar hem säsongens sista vinst.