Fyra personer i Lidköping ska bjuda varandra på middag och först ut är whiskeyälskaren Joakim. Han bjuder på en meny som består av ostomelett med löjrom och renröra, pärlhöna på svartkålsbädd och till dessert blir det äppelpaj.
Andra värden i Lidköping är hotelldirektören Mikaela. Hon serverar gästerna halstrade pilgrimsmusslor, lammytterfilé med potatis- och getoststrudel och till efterrätt serveras en crème brûlée med bär.
Tredje värden i Lidköping är Amanda. Hon bjuder gästerna på räkcocktail, smördegsinbakad fläskfilé och en efterrätt med influenser från 80-talet.
Finalen i Lidköping hålls hemma hos Robin. Hans meny består av Sjötorps guld på vitlöksbröd, kronhjort och citronkladdkaka. Efter måltiden avslöjas vem som kammar hem vinsten i Lidköping.
Fyra personer i Halmstad ska turas om att bjuda varandra på middag och först ut är officeren Magnus. Han bjuder på en salmon cheescake med löjrom, brisketburgare och lemonpie.
Andra värden i Halmstad är frisören Lasse. Han bjuder gästerna på gubbröra, fisk som serveras med citronsås och till efterrätt blir det en chokladmousse.
Tredje värden i Halmstad är språkläraren Houda. Hon serverar gästerna zucchinisoppa med parmesan, marockansk oxtagine som serverars med valnötter och aprikoser. Som avslutning på måltiden blir det en saffranspannacotta.
Undersköterskan Petronella står för den sista middagen i Halmstad. Hon bjuder bland annat på sparris till förrätt och en diamantmousse till efterrätt. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra Halmstadborna som kammar hem veckans vinst.
Fyra personer i Södertälje ska bjuda varandra på middag och först ut är tatueraren Cecilia. Hon bjuder gästerna på avokadorullar med vitlöksdipp, heta räkor och till efterrätt blir det ananas de Barcelona.
Pensionären Bosse är den andra värden i Södertälje. Hans meny består av kantarelltoast med bacon, smörstekt gösfilé med ansjovissmör som serveras med tomat och purjolök och till efterrätt blir det glass med rabarberfyllning.
Tredje värden i Södertälje är tolken Lina. Hon bjuder gästerna på tabbouleh med ostrullar, lammkotletter med aprach och tzatziki. Som avslutning på måltiden bjuds det på knafe som är en dessert från mellanöstern.
Finalvärden i Södertälje är Andreas. Han bjuder på hummer, oxfilé och hallonpaj. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra tävlande som fått högst betyg och kammar hem veckans vinst.
Fyra personer i Lund ska bjuda varandra på middag och först ut är frisören Bassir. Han bjuder på en meny som består av auberginsafari, black & white rullader och saffransglass med smak av rosvatten.
Andra värden i Lund är Carina. Hon bjuder gästerna en asiatisk sallad med mango och koriander, fläskfilé som serveras med en potatissallad och till efterätt bjuds det på rabarberpaj med glass.
Tredje värden i Lund är läkarstudenten Anton. Han bjuder på sparris med parmesanost, getostgrillad kronärtskocka med murkelstuvning och som avslutning på måltiden blir det en fläderparfait.
Finalen i Lund hålls hemma hos juriststudenten Cornelia. Hon bjuder på tarteletter med räkstuvning, oxfilé med pommes duchesse och till efterrätt blir det paj. Efter middagen är det dags att avslöja vinnaren.
Frisören Sara i Falkenberg bjuder gästerna på kräfttoast med pepparrotsost och löjrom, baconfyllda lövbiffsrullader som serveras med ugnsbakad potatis och till dessert blir det en citron- och limekaka med vispgrädde.
Byggmästaren Ulf bjuder på halstrad pilgrimsmussla med champagneskum toppad med löjrom, färsk pasta med svamp- och tryffelsås som serveras med entrecôte. Till efterätt blir det karamelliserad banan flamberad i rom.
Tredje värden i Falkenberg är Alexander. Han bjuder på höstpizza med svamp, älginnanlår med rotfruktsjansson och gräddkokt svartkol som serveras med rödvinssås. Till dessert blir det äpplen med valnötter och vaniljsås.
Finalen i Falkenberg hålls hemma hos konstnären Anne. Hon serverar en prästgårdsinspirerad middag som består av pastorns blinier, prästgårdens frikassé och som avslutning på måltiden blir det himmelsk änglamat.
Denna vecka blir det nordiskt matslag och först ut är dansken Morten. Hans meny består av stjerneskud, andebryst med hasselbagte kartofler och dansk eblakaga.
Den nordiska matkampen fortsätter och dagens värd är norska Ida. Hon bjuder på torsketunger med tartarsås, får i kål och till efterrätt blir det en glass gjord på brunost.
Dagens värd i det nordiska matslaget är finska Yade. Hon bjuder en meny med bland annat svampsopp, Karelsk stek med potatismos och till dessert blir det råmjölksplättar.
Sista värden i det nordisk matslaget är svenske Helge. Han bjuder på en fyrklöver i de nordiska färgerna, en renskavsgryta och flötgröt. Efter måltiden avslöjas det vem av de fyra som kammar hem vinsten.
Fyra personer i Piteå ska bjuda varandra på middag och först ut är dragracingföraren Rolf. Han bjuder sina gäster på rensteksröra och hästfilé med kantarellstuvning som serveras med potatismos. Till efterätt blir det ugnstekta äpplen med vaniljglass.
Dagens värd är trädgårdsmästaren Angelina som bjuder gästerna på jordärtskocksoppa med avokado, raw food tacos och som avslutningen på måltiden blir det en chokladtårta med kokosgrädde och hallon.
Den tredje värden i Piteå är komikern Åsa. Hon bjuder på en fransk meny som består av fransk crudité, provencalsk anka med cidersås som serveras med gratinerad potatis och som avslutning på måltiden blir det en glace au trois saveur.
Finalen i Piteå hålls hemma hos Fredrik. Han bjuder på skogssvampsoppa och helstekt rödingfilé med brynt smörsås och stekta primörer. Till efterrätt bjuds det på likörmarinerade jordgubbar.
Fyra personer i Köping ska bjuda varandra på middag och först ut är entreprenören Tove. Hon bjuder gästerna på räksoppa med frö-och parmesanknäcke, kött med en rödgratäng och till efterrätt blir det glass i ugn.
Skrattinstruktören Ewas meny går i änglarnas tecken. Till förrätt serveras räkcocktail och till varmrätt bjuds det på marinerad fläskfilé med en touch av Bombay. Till dessert blir det lingonparfait med änglatryffelkaka och molngrädde.
Tredje värden i Köping är Einar som bjuder på räkrullar med pepparrot och kokt torsk med ugnsstekta rotsaker, bacon och skirat smör. Till efterrätt serveras en norsk trollkrem.
Finalen i Köping hålls hemma hos kuggteknikern Mattias. Han bjuder på kantarellrulle med västerbottensost och stekt hästfilé med pepparsås och mangosallad. Till dessert blir det en tropisk fruktsallad.
Fyra personer i Boden ska bjuda varandra på middag och först ut är Jessica. Hon serverar gästerna portergravad ryggbiff med bakat äpple och chevré, kroatisk lammgryta och key lime pie.
Den andra värden i Boden är Joel. Han bjuder på rensteksröra på tunnbröd toppad med löjrom och renfilé med pommes duchesse som serveras med vitvinskokta morötter. Till efterätt blir det chokladmousse.
Den tredje värden i Boden är Anna som bjuder på norrländsk sashimi med älgfilé, abborre och röding och en gryta med ripa, murklor och sjögräsnudlar. Till efterrätt blir det key lingon pie som serveras med vaniljgrädde och citronmeliss.
Finalen i Boden hålls hemma hos Christer. Han bjuder på toast med gravad älg och ananas och boeuf bourguignon med rostade rotsaker och till efterrätt vaniljglass med hjortronsås. Efter måltiden avslöjas vem som kammat hem veckans vinst.
Fyra stockholmare ska bjuda varandra på middag och först ut är Wictoria. Hon bjuder gästerna på en shabbessoppa och lax-och gösqueneller med rödbetstzatziki och till efterrätt blir det pavlovadrömmar.
Den andra värden i Stockholm är Edvan. Han bjuder på brasilianska pannkakor och torskrygg med kokosmjölk och potatischips. Till efterrätt blir det mormors pudding med plommonsylt.
Den tredje värden i Stockholm är juristen Tina. Hon serverar pilgrimsvår till alla gäster förutom Wictoria som bjuds på halstrad lax. Till varmrätt blir det cirkulerad vitello med tryffelrisotto och till efterrätt citronparfait.
Finalen i Stockholm hålls hemma hos Björn som bjuder på revbensspjäll, hamburgare med ost och kladdkaka med vispgrädde. Efter måltiden avslöjas vem som kammar hem veckans vinst.
Fyra personer i Lycksele ska bjuda varandra på middag och först ut är hundspannsföraren Peter. Han bjuder på västerbottentoast med murklor och glöggmarinerad björnstek som serveras med klyftpotatis. Till efterrätt blir det kaffeost med hjortronsylt.
Andra värden i Lycksele är renskötaren Magnus. Han bjuder på gravad fjällröding med blinier och till huvudrätt blir det Mangans gahkku-taco. Till efterrätt serveras glass med hjortronmynta.
Tredje värden i Lycksele är akutsjuksköterskan Lotta. Hon bjuder på trattkantarellsoppa med västerbottentoast och grönpepparkyckling med mandelpotatis och linssallad. Till efterrätt blir det kladdig chokladkaka.
Finalen i Lycksele hålls hemma hos barnmorskan Veronica. Hon bjuder på kantarellsoppa med timjansgravad sik, pölsa på älghjärta med ungstekt potatis och till efterrätt blir det smördegsinbakad västerbottensost.
Fyra personer i Ludvika ska bjuda varandra på middag och först ut är rocksångaren Pär. Han serverar gästerna fetaostgratinerad aubergine och chicken tikka masala. Till efterrätt blir det saffranskladd med rörda lingon.
Andra värden i Ludvika är hemmafrisören Jessica. Hon bjuder på räksallad, oxfilé med örtmos och kola- och lakritsrippelglass.
Tredje värden i Ludvika är diakonen Christina. Hon bjuder på en meny som består av jägarröra, rådjurssadel med mos och mascarponedröm.
Finalen i Ludvika hållas hemma hos Stefan. Hans middag består av toast skagen, älgfärsbiffar med kantarellsås och digestiveglass med varma skogsbär. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra som fått högst betyg och kammar hem veckans vinst.
Fyra personer i Lysekil ska bjuda varandra på middag och först ut är Glicko. Han bjuder gästerna på kräfttoast, musslor á la Glicko och äppelkaka.
Andra värden i Lysekil är pensionären Margareta. Hon serverar gästerna créme ninon toppad med löjrom och fisktimbal med pommes duchesse. Till efterrätt blir det chokladmoussesurprise.
Tredje värden i Lysekil är Francesca. Hon bjuder på snacks i italiensk stil, risotto och en tårta värdig en drottning.
Finalen i Lysekil hålls hemma hos Mike. Hans middag består av chèvre chaud, pocherad hälleflundra och choklad- och nougatparfait. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra värdarna som kammar hem de 15 000 kronorna.
Denna vecka bjuds på det herrmiddagar i Stockholm och först ut är snickaren Kent. Han bjuder på ceviche med lax och räkor, dovhjortsfilé med hasselbackspotatis och kantarellsås och två sorters pannacotta.
Den andra herrmiddagen hålls hemma hos Kim som arbetar som översättare. Han bjuder på pomelosallad, torsk med linser och till efterrätt blir den en bombe Alaska.
Tredje herrmiddagen hålls hemma hos gitarrdoktorn Halkan. Han bjuder på en soppa till förrätt, lammstek till varmrätt och brie de sortie till dessert.
Finalen för veckans herrar hålls hemma hos skräddaren Per. Hans middag består av kräftbisque, vildandsbröst med karljohansvamp och glass. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra herrarna som fått högst poäng och kammar hem veckans vinst.
Fyra Uppsalabor ska bjuda varandra på middag och först ut är studenten Elias. Han bjuder på carpaccio på älg, havets Wallenbergare som serveras med potatismos och fläderblomsparfait med lakritsmaränger och blåbär.
Andra värden i Uppsala är frisören Ida. Hon bjuder på pilgrimsmusslor som serveras med gurksoppa och rödspättarullader med pressad potatis och räkor. Till efterrätt blir det kladdkaka med lakritsdragéer.
Den tredje värden i Uppsala är boxaren Kaspar. Han serverar gästerna en armenisk yoghurtsoppa, persisk köttgryta med saffranris och äppel- och nyponpaj.
Finalen i Uppsala hålls hemma hos Helena. Hon bjuder på salamiröra på kavring, turkisk lammgryta och tarte tatin till efterrätt. Efter middagen avslöjas vem av de fyra i Uppsala som kammar hem de 15 000 kronorna.
Denna vecka ska fyra ålänningar bjuda varandra på middag och först ut är Katarina. Hon bjuder på vitlöksstekt svartbröd med laxröra, lammfärsburgare som serveras med ugnsstekta chips och en äppeldröm med vaniljsås.
Den andra värden på Åland är keramikern Judy. Hennes meny består av sparrissoppa med rökt laxtartar och lammfilé som serveras med rotfrukter och till efterrätt blir det citronpaj med havtornsgrädde.
Den tredje värden på Åland är Kjell. Hans meny består av carpaccio på ren, torskrygg med åländsk pommes duchesse och havtornsglass med pistageflarn.
Finalen på Åland hålls hemma hos filmskaparen Peter. Han bjuder på örtsoppa med kallrökt lax, bistromacka med ytterfilé och friterade rotsaker och karamelliserade calvadosäpplen. Efter måltiden avslöjas det vem av ålänningarna som kammar hem vinsten.