vidare till tv.nu
Halvbrodern

Halvbrodern

7.4 IMDb2013 • Drama • Norge

Barnum Nilsen växer upp i efterkrigstidens Oslo tillsammans med sin äldre halvbror Fred. De bor i ett hem helt dominerat av tre generationer kvinnor - mamma Vera, hennes mor Boletta och familjens matriark, Den Gamla. Barnum är son till handlaren och clownen Arnold, medan den hemlighetsfulle Fred blev till under en våldtäkt på Norges befrielsedag 1945 och ingen vet vem pappan är. I skolan har Barnum inte så många kompisar och han får bara vara i fred så länge storebror Fred vaktar över honom. Barnum är inte ens tonåring när Fred orsakar Arnolds död och Fred försvinner. Därmed blir Fred en av de många män som präglar familjens historia. När Barnum blir äldre blir han besatt av att hitta sin halvbror - för att bli hel igen.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Halvbrodern
  Drama, S1:A1

  Barnum växer upp i efterkrigstidens Oslo tillsammans med sin äldre halvbror Fred, som blev till genom en våldtäkt och inte vet vem som är hans far. Plötsligt försvinner Fred och Barnum blir besatt av att återfinna sin halvbror.

 • Avsnitt 2 - Halvbrodern
  Drama, S1:A2

  Barnum fortsätter att leta efter halvbrodern Fred och vänder sig bland annat till en journalist på Aftenposten, som skrivit om Fred som ung boxare.

 • Avsnitt 3 - Halvbrodern
  Drama, S1:A3

  Fred försöker ta reda på vem som är hans pappa. Kort tid efter att Den Gamla avslöjat vad hon vet dör hon och Fred slutar att prata. En av Den Gamlas bekanta får familjen att åka till Danmark på semester och Fred börjar åter igen att prata.

 • Avsnitt 4 - Halvbrodern
  Drama, S1:A4

  Mamma Vera skickar Barnum på dansskola när hon upptäcker att han inte har några vänner. Men Barnum väljer att följa Freds råd att göra tvärt emot och blir utkastad från kursen.

 • Avsnitt 5 - Halvbrodern
  Drama, S1:A5

  Vänskapen mellan Vivian, Peder och den unge Barnum växer och Barnum har aldrig varit gladare. När det sedan visar sig att Barnum har en bra arm att kasta med, hyr Arnold Bislet stadium för att lära grabbarna att kasta diskus.

 • Avsnitt 6 - Halvbrodern
  Drama, S1:A6

  Arnold begravs och till familjens stora förvåning kommer cirkusdirektören Mundus till kyrkan. Mundus berättar Arnolds historia för dem. Det kommer också fram att det är Arnold som stått bakom försvinnandet av familjens dyrbaraste ägodel.

 • Avsnitt 7 - Halvbrodern
  Drama, S1:A7

  Den unge Barnum får en skrivmaskin av Fred på sin födelsedag och en författare är född. Barnum har känslor för Vivian och när han upptäcker att Fred också tycker om henne konfronterar han Fred, som försvinner.

 • Avsnitt 8 - Säsongsavslutning
  Drama, S1:A8

  Barnum bestämmer sig för att inte åka med Vivians flyttlass och åker i stället till Røst för att bli torr. Där får han det efterlängtade svaret på halvbrodergåtan och när Peder bjuder med honom till Berlin för att sälja filmmanuset åker han med.