vidare till tv.nu
Idol

Idol

2013 • Musik, Musikal • Sverige

Okända talanger får chansen att visa vad de kan inför en kritisk jury. Uttagningarna sker runt om i landet, där juryn söker efter talanger som går vidare till en andra uttagning. Sedan decimeras gruppen ytterligare steg för steg. Till slut ska tittarna rösta fram en enda vinnare, Sveriges nya popidol, med ett skivkontrakt som första pris.

Säsonger och avsnitt

Säsong 15
 • Säsong 9
 • Säsong 10
 • Säsong 11
 • Säsong 12
 • Säsong 13
 • Säsong 14
 • Säsong 15
 • Avsnitt 1 - Episod 1
  Musik, Musikal, S15:A1

  Idol är tillbaka och firar 15 år med en stor auditionturné över hela landet. Anders, Nikki, Alex och Kishti besöker Stockholm som bjuder på en och annan stjärna. Vi får bland annat träffa 17-åriga Tusse och raggaren Gottfrid.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 2 - Episod 2
  Musik, Musikal, S15:A2

  Juryn gör sig redo för nästa stopp på turnén - Göteborg. Förväntningar är höga och det visar sig snabbt bli en känslosam vistelse. En av många som gör ett starkt intryck är Astrid som berättar om sin trassliga bakgrund och rädsla för att söka.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 3 - Episod 3
  Musik, Musikal, S15:A3

  Juryn är tillbaka i Stockholm där jakten på framtidens stjärnor fortsätter. Bland de tusentals sökande hittar vi Lana som precis kommit till Sverige. Vi möter även Dao som var med i Talang 2018 och Lillian som till vardags studerar bioteknik på KTH.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 4 - Episod 4
  Musik, Musikal, S15:A4

  Idolturnén fortsätter och det är dags för juryn att bege sig söderut. På plats i Malmö träffar vi tvillingarna Alice och Eden som bestämt sig för att söka till Idol tillsammans. Vi möter även Pawel som sökte 2009 men som fick lämna innan kvalveckan.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 5 - Episod 5
  Musik, Musikal, S15:A5

  Innan juryn lämnar Malmö stiftar vi bekantskap med Madelief som tvingades flytta från sin familj i Holland på grund av sin Astma. Tåget tuffar sedan vidare till Göteborg där vi möter Nathalie vars gitarr går sönder när hon ska in till juryn.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 6 - Episod 6
  Musik, Musikal, S15:A6

  Sökandet efter Sveriges nästa stjärna fortsätter i Göteborg. Abe dyker upp med halva ansiktet täckt vilket gör juryn konfunderad. 16-åriga Melanie berör djupt med sin tuffa bakgrund och Moa berättar om sin dröm att sjunga för juryn.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 7 - Episod 7
  Musik, Musikal, S15:A7

  Tiden går fort när man har roligt och vi är inne på sista dagen på auditionsturnén. Det blir en intensiv dag i Stockholm där juryn är oense om det mesta. Att knipa en guldbiljett visar sig bli en tuff uppgift trots flertal försök att charma juryn.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 8 - Episod 8
  Musik, Musikal, S15:A8

  Det har blivit dags för slutaudition. Juryn har hållit hårt i guldbiljetterna i år och det är 74 förväntansfulla talanger som lyckats ta sig vidare. Pressen är stor och det gäller att hålla nerverna i styr, något som inte alla lyckas med.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 9 - Episod 9
  Musik, Musikal, S15:A9

  Slutaudition är i full gång och delmoment ett är snart avklarat. En av de som ännu inte klivit upp på scen är Astrid som imponerade stort på sin audition. Det är därefter dags för juryn att gallra innan nästa utmaning tar vid - gruppmomentet.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 10 - Episod 10
  Musik, Musikal, S15:A10

  Flera drömmar krossas när halva gruppen ska gallras bort. För en deltagare blir pressen för stor och ambulans kallas till platsen. Solosången drar igång och det blir av varierad kvalité. En deltagare rör juryn till tårar medan en annan får blackout.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 11 - Episod 11
  Musik, Musikal, S15:A11

  Solosången fortsätter och det visar sig bli ett känsloladdat moment. En deltagare öppnar upp om sin trassliga historia och framför en låt som betyder mycket för henne. En annan deltagare tappar bort texten helt och skickas direkt hem av juryn.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 12 - Episod 12
  Musik, Musikal, S15:A12

  Solosången fortsätter och det är flera som har problem med rösten. Juryn fortsätter att ifrågasätta Filippas heshet och Stephanie har svårt att hitta tonerna. Därefter är det dags för juryn att besluta vilka nitton som går vidare till kvalveckan.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 13 - Episod 13
  Musik, Musikal, S15:A13

  Vilka idoler får fortsätta sin resa? Nervositeten är stor när det äntligen är dags för juryn att meddela vilka deltagare som går vidare till den direktsända kvalveckan. Det finns bara 20 platser och juryn har redan gett bort en plats i förväg.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 14 - Episod 14
  Musik, Musikal, S15:A14

  Det är mycket som står på spel när den rafflande kvalveckan drar igång. Först ut är Kim, Hampus, Gottfrid, Tusse och Malik som gör upp om två platser i den första fredagsfinalen. Vilka av dem som går vidare bestämmer ni där hemma.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 15 - Episod 15
  Musik, Musikal, S15:A15

  Denna afton är det Annie, Madelief, Dao, Astrid och Filippa som kliver upp på kvalscenen. Tjejerna kämpar med att hålla nerverna i styr, något som är lättare sagt än gjort. Vilka två blir de första tjejerna att ta sig vidare?

 • Avsnitt 16 - Episod 16
  Musik, Musikal, S15:A16

  Det råder ingen tvekan om att det ligger spänning i luften när Idols livesända kvalvecka fortsätter. På scen finner vi Christoffer, Ludwig, Pawel, Hugo och Freddie. Vilka två som tar sig vidare till fredagens kvalfinal bestämmer ni där hemma.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 17 - Episod 17
  Musik, Musikal, S15:A17

  Det har blivit dags för de sista idolerna att ta ton i den dramatiska kvalveckan. Eden, Nathalie, Iana, Matilda, Aida samt vinnaren av Sista chansen står på scen. Missa inte chansen att vara med och påverka vilka som får fortsätta sitt idoläventyr.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 18 - Episod 18
  Musik, Musikal, S15:A18

  Starka känslor och magiska framträdanden - stora drömmar står på spel när det blivit dags för den rafflande kvalfinalen. Utöver de åtta idoler som kvalade in tidigare ska juryns fyra wildcard upp på scen.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 19 - Episod 19
  Musik, Musikal, S15:A19

  Rafflande spänning och bångstyriga nerver - jakten på Sveriges nästa stjärna fortsätter i säsongens första fredagsfinal. Efter en intensiv kvalvecka är det dags för idolerna att ta nästa steg - upp på den stora scenen. Vilken idol vinner din röst?

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 20 - Episod 20
  Musik, Musikal, S15:A20

  Igenkänningsfaktorn är ett faktum i veckans tema Genombrottshits. Vi får höra låtar som When a man loves a woman, Känn ingen sorg för mig Göteborg och Emmylou. Dessutom lär musikjournalisten Fredrik Strage oss om låtarnas historia.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 21 - Episod 21
  Musik, Musikal, S15:A21

  Det har blivit dags för den tredje fredagsfinalen. Temat är Världens Bästa Låt och idolerna har fått välja mellan låtar som ni där hemma valt ut. Bland kvällens låtar finns Sand Superstition och Chandelier.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 22 - Episod 22
  Musik, Musikal, S15:A22

  Glitter och glamour väntar i den fjärde fredagsfinalen av Idol. Temat är Melodifestivalen och idolerna framför såväl gamla som nya hits. Dessutom gästar melodifestival-ikonen Christer Björkman och Hanna Ferm framför sin nya singel Outta breath.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 23 - Episod 23
  Musik, Musikal, S15:A23

  Den brittiska musikskatten hyllas med temat Tack för allt England!. I kvällens fredagsfinal har idolerna dykt ner i guldgruvan bland artister som George Michael, Robbie Williams, Coldplay och The Police. Programmet gästas också av Tom Walker.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 24 - Episod 24
  Musik, Musikal, S15:A24

  Veckans tema är Team Spirit och denna afton har idolerna valt låtar åt varandra. Dessutom gästar amerikanska stjärnskottet Halsey som både coachar idolerna och uppträder med egna låten Graveyard.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 25 - Episod 25
  Musik, Musikal, S15:A25

  Duetter står på schemat och våra idoler sjunger tillsammans med några av artistsveriges starkast lysande stjärnor, däribland Molly Sandén, Carola och Eric Gadd. Dessutom tar Linnéa Henriksson plats vid sidan av Pär och testar på programledarrollen.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 26 - Episod 26
  Musik, Musikal, S15:A26

  Veckans tema är fotboll och idolerna har fått välja mellan låtar som svenska dam- och herrlandslaget valt ut. Glenmark, Eriksson och Strömstedt bjuder på en riktig fotbollsdänga och den svenska mästaren och tidigare Idolvinnaren Kevin Walker gästar.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 27 - Episod 27
  Musik, Musikal, S15:A27

  En afton i kärlekens tecken väntar och idolerna ska kvällen till ära framföra två låtar. En låt dedikerad till fansen och en till en nära anhörig. Vi gästas dessutom av Måns Zelmerlöv som coachat idolerna under veckan samt Molly Hammar.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 28 - Episod 28
  Musik, Musikal, S15:A28

  Det har blivit dags för semifinal i Idol 2019. Idolerna framför tre låtar, varav en låt som juryn valt. Pressen är stor - vilka två idoler tar sig till den rafflande finalen i Globen? Dessutom gästar JUNG och Linnea Henriksson idolstudion.

  TV4 Play
  C More