vidare till tv.nu
Idol

Idol

2018, Musik, Musikal, Sverige, Säsong 14, Avsnitt 17

Det har blivit dags för de sista fem tjejerna att sjunga i Idols direktsända kvalvecka. Nu röstas ytterligare två deltagare fram som får uppträda under fredagens kvalfinal. På scenen ser vi Nathalie B, Tua, Kadiatou, Ramila och Vanja.

Säsonger och avsnitt

Säsong 14
 • Säsong 9
 • Säsong 10
 • Säsong 11
 • Säsong 12
 • Säsong 13
 • Säsong 14
 • Avsnitt 1 - Idol 2018 del 1
  Musik, Musikal

  Idol är tillbaka och jurykvartetten Anders, Nikki, Alex och Kishti ger sig ut för att dammsuga landet på blivande stjärnor. Första stoppet är Göteborg där vi träffar boxaren Ramila som hittills bara har sjungit hemma i duschen. Göteborg visar sig även krylla av sjungande fotbollsspelare.

 • Avsnitt 2 - Karlstad
  Musik, Musikal

  Idols turné fortsätter i de värmländska skogarna och besöker nu Karlstad. Maximilian bor i sin husbil och har tagit den hela vägen från Borlänge till audition i Karlstad. Isabelle går in till juryn i totalt mörker då strömmen går inne i juryrummet. Hur ska juryn bedöma en sånginsats i mörker?

 • Avsnitt 3 - Stockholm 1
  Musik, Musikal

  Idolturnén drar vidare i Sverige och Anders, Kishti, Nikki och Alex besöker Stockholm. Vi träffar Thea vars största intressen är cheerleading och musik. Hon har precis fyllt 16 år och får äntligen söka till Idol efter år av längtan. Leos dröm om att bli världsstjärna, men hur ska det gå hos juryn?

 • Avsnitt 4 - Umeå
  Musik, Musikal

  Idolturnén drar norrut och besöker Umeå. En av de sökande är Oskar, som fick ett getingstick i halsen när han var liten som i sin tur har gett honom en unik röst i vuxen ålder. Idag har han kört bil hela vägen från Sundsvall för att se vad idoljuryn tycker om hans speciella röst.

 • Avsnitt 5 - Idol 2018 del 5
  Musik, Musikal

  Idoljuryn besöker södra Sverige och landar i Helsingborg. En av de sökande är Mattia som flyttade från Italien till Sverige för kärlekens skull. Bartendern Adam drömmer om att leva rockstarlivet och siktar på att ha guldbiljetten i sin hand redan innan han börjar sjunga.

 • Avsnitt 6 - Göteborg
  Musik, Musikal

  Jakten på Sveriges nästa popstjärna fortsätter i Göteborg. Jolin kommer med hela sin spirituella familj till audition, där mamma är häxa och pappa schaman. Det är från sin familj som hon har fått musikintresset. Men hur ska det gå för Jolin i juryrummet?

 • Avsnitt 7 - Idol 2018 del 7
  Musik, Musikal

  Det har blivit dags för det sista stoppet för den här turnén och vi fortsätter jakten på stjärnor i Stockholm. Pedro har en tydlig musikalisk stil eftersom han pluggar musikal och teater på ett musikgymnasium i Stockholm. Vi möter också Jennifer som har en minst sagt unik stil.

 • Avsnitt 8 - Idol 2018 del 8
  Musik, Musikal

  Nu drar Idols slutaudition igång på Oscarsteatern i Stockholm. Det är nu de 115 som lyckats knipa varsin guldbiljett under turnén måste visa att de har vad som krävs för att bli en riktig artist. Konkurrensen är stenhård, endast 20 av dem kan ta sig vidare till den direktsända kvalveckan.

 • Avsnitt 9 - Idol 2018 del 9
  Musik, Musikal

  Igår gick startskottet för Idols slutaudition där pressen visade sig vara stor. Gruppmomentet drar nu igång och det blir en hel del konflikter när starka viljor ska komma överens. Pressen blir inte mindre av att deltagarna den här gången bara kommer att få några timmar på sig att öva in sin nya låt.

 • Avsnitt 10 - Slutaudition 3
  Musik, Musikal

  Idols slutaudition är i full gång och vi är mitt uppe i gruppmomentet. Förra veckan gjorde deltagarnas insatser juryn allt annat än glad när textproblem och svårigheter att samarbeta ställde till det. Det blir mycket känslor när juryn måste besluta vilka som ska få gå vidare till sista avgörande ...

 • Avsnitt 11 - Slutaudition 4
  Musik, Musikal

  Slutaudition fortsätter på Oscarsteatern i Stockholm, där det har blivit dags för det sista avgörande momentet, solosången. Det blir en lätt kaotisk start när deltagarna ska välja vilken låt de ska sjunga och inredningen går sönder i tumultet.

 • Avsnitt 12 - Slutaudition 5
  Musik, Musikal

  I kvällens program är det upp till bevis för Maximilian som misslyckades rejält i gruppmomentet. Nu har han en sista chans att visa vad han går för. Det har blivit dags för juryn att ta det svåra beslutet vilka 20 som ska få gå vidare till den direktsända Kvalveckan.

 • Avsnitt 13 - Idol 2018 del 13
  Musik, Musikal

  Juryn fortsätter att lämna besked om vilka som ska få gå vidare till den direktsända Kvalveckan. Det finns bara 20 platser, så många kommer att få sin stora dröm krossad. Det blir en tuff dag med mycket känslor och nervositet.

 • Avsnitt 14 - Idol 2018 del 14
  Musik, Musikal

  Slutaudition är över och det har blivit dags för de 21 utvalda deltagarna att ställa sig på scenen i den direktsända Kvalveckan. Ikväll uppträder Bragi, Gonzalo, Sebastian, Anton och William - och det är dags för dig där hemma att ta över makten.

 • Avsnitt 15 - Idol 2018 del 15
  Musik, Musikal

  Idols livesända Kvalvecka fortsätter och nu är det dags för Ambér, Nadia, Alva, Lisa och Ida att framträda på scenen. Avgörandet ligger fortfarande hos dig som tittar och du har möjlighet att rösta vidare din favorit till fredagens kvalfinal.

 • Avsnitt 16 - Idol 2018 del 16
  Musik, Musikal

  Den nerviga resan mot artisthimlen fortsätter. Nu har turen kommit till Isak, Christofer, Matice, Adam, Maximilian och William som ska uppträda live inför en förväntansfull publik. Vilka två tycker du ska gå vidare till fredagens kvalfinal?

 • Avsnitt 17 - Idol 2018 del 17
  Musik, Musikal

  Det har blivit dags för de sista fem tjejerna att sjunga i Idols direktsända kvalvecka. Nu röstas ytterligare två deltagare fram som får uppträda under fredagens kvalfinal. På scenen ser vi Nathalie B, Tua, Kadiatou, Ramila och Vanja.

 • Avsnitt 18 - Idol 2018 del 18
  Musik, Musikal

  Adrenalin, nerver och starka känslor hos deltagarna. Äntligen är det dags för den rafflande kvalfinalen, där allt kan hända. Frågan är vilka som får fortsätta resan mot artisthimlen - och vilka som får sin dröm krossad? Stora drömmar står på spel.

 • Avsnitt 19 - Idol 2018 del 19
  Musik, Musikal

  Det är dags för Idols första fredagsfinal och tretton nervösa deltagare ska nu kliva upp på den stora scenen. Temat under kvällen är fredagsparty och vi får bland annat höra låtar av artister som Drake, Robyn, Jessie J och David Guetta.

 • Avsnitt 20 - Idol 2018 del 20
  Musik, Musikal

  Det har blivit dags för den andra fredagsfinalen och ikväll får vi lära känna de 12 deltagarna lite extra då temat är Det Här Är Jag. Idolerna framför personliga låtar och vi får bland annat höra låtar från artisterna Molly Sandén, Hov1 och Beyoncé.

 • Avsnitt 21 - Idol 2018 del 21
  Musik, Musikal

  Den tredje finalen i Idol 2018 är här och det är nu dags för våra elva idoler att ladda upp inför ännu en sprakande kväll. Temat för kvällen är divor och det bjuds på låtar från artister som Britney Spears, Queen, Rihanna och Adele.

 • Avsnitt 22 - Idol 2018 del 22
  Musik, Musikal

  Äntligen är det dags för idolerna att sjunga duetter med varandra. Vi får bland annat höra tolkningar av låtar som One av U2 och Mary J Blige, Empire State Of Mine av Jay Z och Alicia Keys och For You med Rita Ora och Liam Payne.

 • Avsnitt 23 - Idol 2018 del 23
  Musik, Musikal

  Denna gången sjunger idolerna låtar av bland annat Laleh, Håkan Hellström, Ted Gärdestad och Lisa Nilsson. Dessutom framför förra årets vinnare Chris Kläfford sin nya singel. Men först inleds kvällen med en hemlig överraskning.

 • Avsnitt 24 - Idol 2018 del 24
  Musik, Musikal

  När åtta idoler ska bli sju är temat Storband och idolerna framför klassiska hits av artister som Frank Sinatra, Monica Zetterlund och Elvis Presley. Dessutom blir det finbesök av Sandviken Big Band som idolerna uppträder tillsammans med.

 • Avsnitt 25 - Idol 2018 del 25
  Musik, Musikal

  Idolernas mammor och pappor väljer låtarna, det blir en blandad repertoar med sånger av artister som Elton John, Tommy Nilsson, Shania Twain, Peter Jöback och The Beatles. Dessutom får vi njuta av Idol-föräldrarnas stämmor i öppningsnumret.

 • Avsnitt 26 - Idol 2018 del 26
  Musik, Musikal

  Idolerna får konkurrens om rampljuset när de nu ska sjunga duetter tillsammans med kända artister. Vi ser våra idoler inta scenen med bland andra Benjamin Ingrosso, Felix Sandman och norska stjärnan Astrid S som dessutom bjuder på sin senaste singel.

 • Avsnitt 27 - Idol 2018 del 27
  Musik, Musikal

  Det är den tionde fredagsfinalen och tävlingen trappas upp, de fem idolerna ska framföra två låtar under kvällen. Det första temat är Den svenska musikexporten, följt av temat Kärlek där idolerna dedikerar låten till någon som är speciell för dem.

 • Avsnitt 28 - Idol 2018 del 28
  Musik, Musikal

  Det är dags för semifinal, temat är Juryns Val där idolerna dels får en utmaning och dels en chans att glänsa. Sist chockades idolerna av beskedet att endast två idoler kommer att gå vidare till den stora finalen i Globen och det är du som bestämmer!

 • Avsnitt 29 - Idol 2018 del 29
  Musik, Musikal

  Det är final i Idol 2018! De två finalisterna möts i Globen för att göra upp om vem som blir årets vinnare. De framför tre låtar var, ett eget val, tittarnas val samt den helt nya vinnarlåten. Dessutom gästas Idol av världsstjärnan Zara Larsson.