vidare till tv.nu
ANNONS
Se trailer
Mer drama? Kolla här...sektionspartner

BiografiHistoriskt drama

Järnladyn
The Iron Lady

6.4IMDbStorbritannien105 min

London, 2008. Den åldrade Margaret Thatcher, Storbritanniens första kvinnliga premiärminister, förbereder frukost till sin man Denis, precis som hon har gjort varje morgon av sitt gifta liv. Men Denis är död och finns bara i hennes fantasi. Fångad i en frustrerande passiv tillvaro och kämpandes mot sin sviktande hälsa, överöses Margaret med minnen om kampen, triumferna och sveken.
Från kritikerna
  • Meryl Streep är fantastisk. Än en gång lyckas hon få oss att glömma skådespelaren och tro på hennes rollfigur. Margaret Thatcher. Storbritanniens hatade, och beundrade, statsminister.

  • Streep briljerar framför allt när hon spelar Thatcher i medelåldern. Hon har tyngd. Är retoriskt övertygande och har Thatchers stjärn­status.

  • ...den Oscarnominerade Meryl Streep? Jodå, hennes porträtt är utsökt känsligt och nyansrikt, rörande. Därigenom blir Järnladyn ofrånkomligen en smeksam hyllning till en kavat kvinna som aldrig väjde för en konflikt.

  • Det är ett härligt hantverk, Streep är underbar...

  • Meryl Streep är fullständigt lysande! Mimiken, rösten, den detaljerade gestiken – portättlikheten är slående. Det är som om Margaret Thatcher kom till liv igen.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer