vidare till tv.nu
Håll koll på alla nyheter med Premiärkalendern!sektionspartner

Historiskt drama, Krig

Kampen om tungvattnet
Kampen om tungtvannet

8.0IMDb2015 • Norge

Om de motståndsmän som planerade och genomförde sabotaget mot tungvatten-fabriken i norska Rjukan 1943, för att förhindra tyskarnas framställning av en atombomb.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1
  Historiskt drama, Krig, S1:A1

  Under andra världskriget leder Nobelprisvinnaren Werner Heisenberg nazisternas atomprojekt. Heisenberg behöver tungvatten som enbart produceras av Norsk Hydro vid Rjukan till reaktorn som han ska bygga.

  C More
 • Avsnitt 2
  Historiskt drama, Krig, S1:A2

  Leif Tronstad skapar sabotagegruppen Grouse. Målet är att ge engelska kommandosoldater hjälp med att spränga tungvattenanläggningen i Rjukan. I Tyskland arbetar Werner Heisenberg vidare med sin atomreaktor.

  C More
 • Avsnitt 3
  Historiskt drama, Krig, S1:A3

  Det engelska uppdraget misslyckas och nu vill de allierade bomba tungvattenfabriken. Leif Tronstad övertalar dem att skicka en norsk specialgrupp i stället för att spränga fabriken.

  C More
 • Avsnitt 4
  Historiskt drama, Krig, S1:A4

  Gunnerside landar på Hardangervidda och går ihop med Grouse, som fortfarande finns kvar där. Den 27 februari 1943 glider de nio sabotörerna på skidor ner för fjället i riktning mot Vemork och Rjukan för att spränga tungvattenanläggningen.

  C More
 • Avsnitt 5
  Historiskt drama, Krig, S1:A5

  Tyskarna arbetar för fullt med att bygga upp tungvattenanläggningen efter sabotaget. Direktör Henriksen på Norsk Hydro inser att han är farligt nära att bli stämplad som krigskollaboratör och försöker förhandla sig ur knipan.

  C More
 • Avsnitt 6
  Historiskt drama, Krig, S1:A6

  Tyskarna bestämmer sig för att flytta hela tungvattenanläggningen till Tyskland och de allierade bestämmer sig ytterligare en gång för att sabotera tyskarnas planer. Leif Tronstad åker tillbaka till Norge för att genomföra aktionen Sunshine.

  C More
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer