vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in
ANNONS
ANNONS

Kriminalarkivet: Ambassaddramat

...

Sverige
DokumentärKriminalare
0
0

André Pops och Lasse Lampers följer de dramatiska händelserna under ambassaddramat i Stockholm 1975.
Fler dokumentärer? Kolla här...sektionspartner
ANNONS
ANNONS
ANNONS

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Ockupation!
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A1

  Vid lunchtid den 24:e april 1975 tar en grupp tyska terrorister gisslan på västtyska ambassaden i Stockholm. Poliser anländer, reportrar flockas i området och ambassadpersonal springer för livet för att ta sig bort från den ockuperade arbetsplatsen.

 • Avsnitt 2 - Upptrappning
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A2

  Den första i gisslan avrättas plötsligt, och dramatiken och rädslan ökar. Vad vill terroristerna? Vilka är de? Snart visar det sig också att de har hjälp av någon eller några inne i Stockholms city och oron sprider sig.

 • Avsnitt 3 - Lägg ut!
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A3

  Ännu en person i gisslan avrättas när terroristerna försöker sätta ytterligare press på de svenska och tyska regeringarna för att få igenom sina krav. Strax före midnatt detonerar en bomb inne i ambassadbyggnaden. Det är nu Bo Holmströms numera klassiska Lägg ut! Lägg ut! går ut till tv-tittarna....

 • Avsnitt 4 - Dom skjuter!
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A4

  Rapporter kommer om att terroristerna tagit sig ut ur den brinnande ambassaden och en av dem sägs springa runt på Oxenstiernsgatan och skjuta. Vilka rykten stämmer egentligen? Vi får både se och höra om hur gripandet av terroristerna sedan går till.

 • Avsnitt 5 - Ambassad i aska
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A5

  När branden i ambassaden släckts står omfattningen av skadorna klar. Och nu ställs den svenska regeringen inför nästa dilemma - hur ska man göra med de tillfångatagna terroristerna? Och har de fortfarande medhjälpare kvar i Stockholm?

 • Avsnitt 6 - Baader-Meinhof i Stockholm
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A6

  Vad var bakgrunden till ambassaddramat? I planeringen utnyttjades svenskar inom Riksförbundet för kriminalvårdens humanisering (KRUM) för att spana. Direkt efteråt dök också medlemmar i Baader-Meinhofnätverket upp på ett KRUM-arrangerat möte.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy