vidare till tv.nu
Veckans streamingquizsektionspartner

Dokumentär, Konst

Konstsamlarna
Kunstsamlarane

Norge

Några köper och samlar konst i stora mängder. Vad är drivkraften, passionen och kunskapen bakom några av Nordens största och finaste privata konstsamlingar?

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1
  Dokumentär, Konst, S1:A1

  Stein Erik Hagen blev en av Norges rikaste entreprenörer, men att titta på bankkontot gav ingen lycka. Men det har konsten gjort.

 • Avsnitt 2
  Dokumentär, Konst, S1:A2

  För den passionerade konstsamlaren Jo Morten Weider handlar livet om svåra val. Den framgångsrika hiphop-artisten Whimsical är nu kulturbyråkrat och använder ibland familjens semesterpengar till ung, norsk samtidskonst.

 • Avsnitt 3
  Dokumentär, Konst, S1:A3

  När det blev dags att ta över ansvaret för godset Wanås kändes uppgiften alltför stor. Men då grevinnan Marika Wachtmeister tillsammans med sin man Carl-Gustav såg möjligheten att också skapa en konstpark vände livet och konsten räddade kärleken. .

 • Avsnitt 4
  Dokumentär, Konst, S1:A4

  Erling Kagge är mest känd för sina polarexpeditioner och som förläggare. Men då han avverkat både Nord- och Sydpolen och bestigit Mount Everest tog utmaningarna slut. Nu möter äventyraren motstånd i svårbegriplig konst.

 • Avsnitt 5
  Dokumentär, Konst, S1:A5

  Det började med ett arv och slutade med Norges viktigaste internationella konstmuseum med några av världens mest ikoniska verk: Astrup Fearnly Museet. För Hans Rasmus Astrup blev konstsamlingen hans livsverk och kanske en biljett till evigheten.

 • Avsnitt 6
  Dokumentär, Konst, S1:A6

  Det började som hemligheter i källare och på vinden men har vuxit till gallerier i en fyr och en kaviarfabrik på Lofoten. Rolf och Venke Hoff kan inte sluta och konsten har blivit till en passion.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer