vidare till tv.nu

Äventyr

LasseMajas Detektivbyrå

Sverige

Två vänner driver en detektivbyrå i Valleby och åtar sig alla möjliga fall.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Brandkårsmysteriet
  Äventyr, S1:A1

  Det är brandkårens dag i Valleby, men mitt under samlingen på torget ljuder larmet. Det brinner i Muhammed Karats guldbutik! Nästan samtidigt går larmet på muséet. Bränderna är små och släcks snabbt, men flera föremål är försvunna.

  TV4 Play
 • Avsnitt 2 - Skolmysteriet
  Äventyr, S1:A2

  Det sprids falska sedlar i Valleby. Samtidigt uppdagas det att någon använt skolans nya färgkopiator. Kan det finnas ett samband? Lasse och Maja sätter igång en utredning, men tiden är knapp om de ska hinna lösa fallet innan skolavslutningen.

  TV4 Play
 • Avsnitt 3 - Modemysteriet
  Äventyr, S1:A3

  Det råder modefeber i Valleby när stadens bäst klädda invånare ska koras. Modegurun Jean-Pierre är gästdomare, men när hans livskamrat, katten Lulu, försvinner tappar han gnistan och tävlingen är i fara. Samtidigt får Jean-Pierre ett otäckt hotbrev.

  TV4 Play
 • Avsnitt 4 - Kyrkomysteriet
  Äventyr, S1:A4

  Vallebys präst skall gå i pension under en högtidlig ceremoni, när den ditresta biskopens silverkräkla försvinner. Lasse och Maja inser att de måste stanna kvar i kyrkan under natten och spana, men tjuven är listig och de misstänkta är många.

  TV4 Play
 • Avsnitt 5 - Sjukhusmysteriet
  Äventyr, S1:A5

  Flera patienter har blivit av med smycken medan de varit på sjukhuset och gipsats, men ingen kan gripas så länge man inte hittar de stulna smyckena. Lasse och Maja gillrar en fälla och hjälper polismästaren att ta fast tjuven och lösa mysteriet.

  TV4 Play
 • Avsnitt 6 - Kärleksmysteriet
  Äventyr, S1:A6

  Det är dags för Vallebydagen. Mitt under en prisutdelning rasar scenen och ett dyrbart halsband försvinner, tillsammans med de insamlade pengarna till världens barn. Kan Lasse och Maja lösa mysteriet innan tjuven lämnar staden?

  TV4 Play