vidare till tv.nu

Livet på Operan

2013 • Dans, Dokumentär • Sverige

Följ med bakom kulisserna på Kungliga Operan i Stockholm, in i en miljö där konkurrensen är stenhård och arbetstempot högt, och lär känna de som tillbringar både dagar och nätter på och bakom scen. Hur känns det att inte bli uttagen till nästa föreställning? Eller när hela kroppen värker men publiken väntar på att bli hänförd av din dans? Och vem är det egentligen som får allt det tekniska att fungera? Medverkar gör bland annat massören Pirjo, premiärdansaren Nadja, slagverkaren Roger, tenoren Magnus, musikern Ayman och operasångarskan Marianne. Glamorösa klänningar och svandun blandas med blåställ, skratt och tårar.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Avsnitt 1
  Dans, Dokumentär, S1:A1

  Ballerinan Marie dansar sin allra sista Törnrosa och körsångaren Jon förbereder sig inför premiären av Turandot. Massören Pirjo har fullt upp med alla skador efter en lång säsong.

 • Avsnitt 2
  Dans, Dokumentär, S1:A2

  Det börjar närma sig premiär av operan Turandot och nerverna är på helspänn. Världsstjärnan Nina Stemme har huvudrollen och det är mycket som står på spel. Samtidigt kommer en riktig legend till Operan, som låter dansarna gå igenom en tuff casting.

 • Avsnitt 3
  Dans, Dokumentär, S1:A3

  Den mytomspunna Natalia Makarova sätter upp baletten Giselle och dansarna kämpar för att nå dit hon vill. På kostymavdelningen pågår det ett frenetiskt arbete med att hinna få klart alla kostymer trots alla ändringar som kommer in i sista stund.

 • Avsnitt 4
  Dans, Dokumentär, S1:A4

  Peter Grimes sätter stora delar av huset i arbete. Efter många år i huset vill operasolisten Marianne gärna ha ett finger med i spelet lite varstans. Premiärdansaren Jenny sätter upp en barnföreställning med en mycket speciell person i publiken.

 • Avsnitt 5
  Dans, Dokumentär, S1:A5

  Sjukdomsfall har drabbat ensemblen i operetten Läderlappen och en ersättare måste hittas före kvällens föreställning. Även på baletten är det nervöst, då det börjar närma sig premiären av Julia och Romeo och hela världspressen är på plats.