vidare till tv.nu

Dokumentär

Meningen med livet

2018 • Sverige • Säsong 2, Avsnitt 6

Författaren Niklas Ekdal levde ett hektiskt liv i den mediala hetluften när en hjärnskakning satte ett dramatiskt stopp. Ständig huvudvärk och sömnlöshet under ett drygt år förde honom in i en djup depression som resulterade i ett självmordsförsök. Niklas Ekdal samtalar med Anna Lindman om att förlora livsgnistan och att återerövra den. Anna Lindman samtalar med åtta kända svenskar om hur de ser på den eviga frågan: vad är meningen med livet?

Säsonger och avsnitt

Säsong 2
 • Säsong 1
 • Säsong 2
 • Avsnitt 1 - Nadja Karlsson
  Dokumentär, S2:A1

  Tillsammans med dryckesexperten Nadja Karlsson far Anna Lindman till vulkanen Etnas sluttningar på Sicilien där vinstockarna har anor från antiken. Den lavarika jorden frambringar viner med en annorlunda karaktär som passar Nadjas livsberättelse.

 • Avsnitt 2 - Emil Jensen
  Dokumentär, S2:A2

  Tvärsäkra uttalanden är inget för artisten och poeten Emil Jensen. Han kallar sig hellre osäkerhetsexpert och med Anna Lindman i släptåg drar han iväg till det pensionat på Fårö dit han ofta återvänder för att få ro när han skriver musik och texter.

 • Avsnitt 3 - Marianne Mörck
  Dokumentär, S2:A3

  Marianne Mörck visste att hon skulle bli sångerska redan som barn! Trots mycket motstånd blev hennes dröm sann och skänkte henne den mening i livet som hon sökte. Tillsammans med Anna Lindman besöker hon Göteborg där allting började på ett barnhem.

 • Avsnitt 4 - Daniel Birnbaum
  Dokumentär, S2:A4

  Som chef för Moderna museet i Stockholm är Daniel Birnbaum en av Sveriges främsta kännare av samtidskonst. Tillsammans med Anna Lindman samtalar han om konstens möjligheter att skapa mening i livet och de besöker Chapelle du Rosaire.

 • Avsnitt 5 - Agneta Pleijel
  Dokumentär, S2:A5

  Författaren Agneta Pleijel tillhör den första generation av kvinnor där moderskap, yrkesliv och sexuell frihet varit möjlig att kombinera. Under en båtresa ut i skärgården samtalar hon med Anna Lindman om könens skillnader och likheter, vetenskapens brister och förtjänster och kärlekens omvälvand...

 • Avsnitt 6 - Niklas Ekdal
  Dokumentär, S2:A6

  Författaren Niklas Ekdal levde ett hektiskt liv i den mediala hetluften när en hjärnskakning satte ett dramatiskt stopp. Ständig huvudvärk och sömnlöshet under ett drygt år förde honom in i en djup depression som resulterade i ett självmordsförsök. Niklas Ekdal samtalar med Anna Lindman om att fö...

 • Avsnitt 7 - Kerstin Wixe
  Dokumentär, S2:A7

  Radiojournalisten Kerstin Wixes röst är välkänd för P1-lyssnarna. För 30 år sedan hade hon en omvälvande andlig upplevelse som hon hittills hållit för sig själv. Nu berättar hon om händelsen som totalt förändrade hennes syn på livet och dess mening.

 • Avsnitt 8 - Merete Mazzarella
  Dokumentär, S2:A8

  Anna Lindman summerar sina samtal om livets mening från de två säsongerna tillsammans med författaren Merete Mazzarella, som skrivit mycket om livets stora frågor, godhet och ondska, döden och kärleken.