vidare till tv.nu
ANNONS
logga in
Se trailer

Muhammad Ali

...
  Klipp: Cassius Clay Trains with Joe Martin

USA
BiografiDokumentär
0
0

Ken Burns porträtt av Muhammad Ali ger en unik inblick i boxningslegendens liv och skildrar även den roll han kom att spela utanför ringen. Med sin kombination av kraft, karisma och integritet blev Muhammad Ali en inspiration och ikon för många.
Fler dokumentärer? Kolla här...sektionspartner

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Erste Runde: Der Größte (1942-1964)
  Biografi, Dokumentär, S1:A1

  Cassius Clay steigt vom Amateurboxer zum Olympiasieger von 1960 auf, wird Profi und geht nach Miami, Er tritt der "Nation of Islam" bei. 1964 verblüfft er die Welt, als er gegen den haushohen Favoriten Sonny Liston den Weltmeistertite erkämpft.

 • Se trailer
  Avsnitt 2 - Rond 2: Den störste
  Biografi, Dokumentär, S1:A2

  I slutet av 1962 rankades han som en av de stora utmanarna i tungvikt, samtidigt som boxningen hade nått ett nytt lågvattenmärke. Sporten var på väg att förbjudas i flera delstater på grund av rykten om korruption och riggade matcher.

 • Avsnitt 3 - Rond 3: Namnbytet
  Biografi, Dokumentär, S1:A3

  Under de fyra år det tagit för Cassius Clay att avancera till världsmästare har USA:s svarta kämpat för sin medborgerliga rätt. Muhammad Alis vägran att medverka i Vietnamkriget gör honom snabbt till landets mest hatade person.

 • Avsnitt 4
  Biografi, Dokumentär, S1:A4

  Muhammad Alis kontroversiella vapenvägran resulterar i att han fråntas sina VM-titlar och boxningslicens. Hans tidiga ställningstagande mot Vietnamkriget tvingar honom till ett liv i exil men många ser honom ändå som boxningens verklige konung.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer