vidare till tv.nu
Nollor och nördar

Nollor och nördar

8.8 IMDb, 1999, Dramakomedi, USA

Inflytelserik och kultförklarad dramakomediserie om ett gäng ungdomar i Michigan, USA, under ett skolår i början av 1980-talet.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • 01:00Avsnitt 1 - Pilot
  Dramakomedi

  Tonårssyskonen Lindsay och Sam Weir och deras kompisar bor i småstaden Chippewa i Michigan. Lindsay hoppar av mattelaget och börjar umgås med skolans slackers, något som oroar hennes föräldrar. Sam får problem med en mobbare.

 • 01:00Avsnitt 2 - Beers and Weirs
  Dramakomedi

  Lindsays och Sams föräldrar reser bort över en helg och lämnar barnen ensamma i huset. Lindsays nya tuffa kompisar övertalar henne att ordna en stor fest, något som Sam upptäcker och bestämmer sig för att försöka stoppa.

 • 01:00Avsnitt 3 - Tricks and Treats
  Dramakomedi

  Det är Halloween i Chippewa, och Sam övertygar sina vänner Neal och Bill att spöka ut sig och gå runt kvarteret och be om godis, trots att de egentligen är för gamla. Lindsay tänker hålla sig hemma med sin mamma, men lockas ut på rackartyg.

 • 01:00Avsnitt 4 - Tests and Breasts
  Dramakomedi

  Daniel riskerar att bli underkänd i algebra och får hjälp av Lindsay att plugga inför det viktiga provet, men hans tålamod är kort och han vill hellre fuska. Sam ska börja läsa sexualkunskap, och får okonventionella tips av Daniel.

 • 01:00Avsnitt 5 - I'm With the Band
  Dramakomedi

  Nicks rockdrömmar sätts på spel när hans pappa ställer honom inför ett jobbigt ultimatum. Lindsay försöker uppmuntra bandet att bli bättre men hennes insats får oväntat resultat. Sam har problem med gymnastiklektionerna i skolan.

 • 01:00Avsnitt 6 - Carded and Discarded
  Dramakomedi

  Sam, Neal och Bill blir kompisar med nya eleven Maureen men börjar genast oroa sig för att hon ska börja umgås med skolans mer populära elever. Lindsay och hennes kompisar försöker skaffa falska ID-kort så de kan gå på rockkonsert.

 • 01:00Avsnitt 7 - Girlfriends and Boyfriends
  Dramakomedi

  Nick visar mer och mer intresse för Lindsay men känslorna är inte nödvändigtvis besvarade. Sam och Bill blir rivaler när Bill gör grupparbete med Cindy, som Sam är kär i. Sam engagerar sig i nya projekt för att närma sig Cindy.

 • 01:00Avsnitt 8 - We've Got Spirit
  Dramakomedi

  Sam försöker imponera på Cindy genom att bli skolans nya maskot. Daniel, Ken och Kim börjar bråka med en rivaliserande skolas basketlag, vilket får dem att bli fanatiska anhängare av sin egen skolas lag. Lindsay har killproblem.

 • 01:00Avsnitt 9 - The Diary
  Dramakomedi

  Lindsays föräldrar är oroliga att Kim utgör ett dåligt inflytande på sin dotter, och smygtittar i Lindsays dagbok. Bill irriterar sig över att ständigt bli sist vald på gympan och planerar gruvlig hämnd på idrottsmobbarna.

 • 01:00Avsnitt 10 - Looks and Books
  Dramakomedi

  En dramatisk händelse leder till att Lindsay tvingas omvärdera sitt umgänge med skolans slackers och återgå till sina gamla kompisar, till hennes föräldrars lättnad. Sam testar en ny frisyr för att imponera på Cindy, men blir mest hånad.

 • 01:00Avsnitt 11 - The Garage Door
  Dramakomedi

  Efter en märklig incident med Neals pappa spionerar kompisarna på honom och kommer en obehaglig hemlighet på spåren. Lindsay och gänget ger sig iväg på efterlängtad konsert med Pink Floyd, men en kalendermiss leder till ändrade planer.

 • 01:00Avsnitt 12 - Chokin' and Tokin'
  Dramakomedi

  Lindsay testar marijuana för första gången men får panik när hennes föräldrar påminner henne att hon lovat vara barnvakt åt grannarna, och hon tvingas be Millie om hjälp. Bill hånas för sin nötallergi men skrattet sätts snart i halsen.

 • 01:00Avsnitt 13 - Smooching and Mooching
  Dramakomedi

  Sam samlar äntligen mod till sig och frågar Cindy om hon vill gå på date. Sam, Neal och Bill går på hångelfest. Nick har ett jättebråk med sin pappa och tar sin tillflykt till familjen Weirs hem, något som Lindsay är väldigt kluven inför.

 • 01:00Avsnitt 14 - The Little Things
  Dramakomedi

  Ken hamnar i existentiell kris när hans flickvän avslöjar en intim hemlighet. Sams känslor för Cindy svalnar snabbt när hon visar sig vara ytlig och elak. Lindsay laddar inför en chans att ställa vicepresident George Bush mot väggen.

 • 01:00Avsnitt 15 - Discos and Dragons
  Dramakomedi

  Nick träffar en ny tjej som lär honom att dansa, men eftersom han oroas över hur hans vänner ska reagera håller han relationen hemlig. Daniel hamnar hos nördarna som bjuder in honom att spela rollspel. Lindsay funderar över framtiden.

 • 01:00Avsnitt 16 - Kim Kelly Is My Friend
  Dramakomedi

  Karen trakasserar Sam och skriver elaka saker på hans skåp, något som får oväntade konsekvenser. Kim bjuder hem Lindsay på middag och Lindsay börjar sakta men säkert förstå varför Kim beter sig så störigt och bråkigt.

 • 01:00Avsnitt 17 - Dead Dogs and Gym Teachers
  Dramakomedi

  Lindsay och Kim blir inblandade i en bilolycka med dödlig utgång som ställer dem bägge inför ett svårt dilemma. Nick börjar spela gitarr och skriver kärlekssånger till Lindsay. Bill får ett förkrossande besked om sin idrottslärare.

 • 01:00Avsnitt 18 - Noshing and Moshing
  Dramakomedi

  Daniel intresserar sig för Jenna, en tuff punktjej med en helt annan stil än Daniel och hans kompisar. Neal plågas av vetskapen om sin fars otrohet och kanaliserar sin ångest i en buktalardocka. Lindsay lockas av den äldre killen Barry.