vidare till tv.nu
Nord och syd
Håll koll på premiärer medsektionspartner

Nord och syd
North and South, Book II

1986, Drama, Miniserie, USA

Inbördeskriget hotar att skapa splittring mellan familjerna Main och Hazard, precis som resten av landet splittras. Orry och Charles slåss för de konfedererade staterna och George och Billy slåss för unionen.
0
0

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Avsnitt 1
  Drama, Miniserie

  Kriget rasar och Orry och Charles är officerare i sydstatsarmén där Orry fungerar som rådgivare åt sydstatspresidenten Jefferson Davis. George och Billy tillhör nordstaterna och George blir rådgivare åt Abraham Lincoln. Ashton förälskar sig i Bent.

 • Avsnitt 3 - Avsnitt 3
  Drama, Miniserie

  Charles och Billy är nära att döda varandra under en strid i Antietam men de låter varandra gå. Abraham Lincoln släpper en kungörelse som befriar de upproriska sydstaternas slavar och de flesta av slavarna på Mains plantage beger sig därifrån.

 • Avsnitt 4 - Avsnitt 4
  Drama, Miniserie

  När Billy återvänder till sitt regemente ställs han inför en rasande befälhavare som låter honom leda stridspatrullerna. George blir tillfångatagen av sydstatarna. Orry blir skjuten och tas till det sjukhus där Virgilia arbetar.

 • Avsnitt 5 - Avsnitt 5
  Drama, Miniserie

  Orry och Charles räddar George från fängelset och låter honom återvända norrut. Madeline utsätts för fara när hon tar hand om svältande människor i Charleston. George får reda på sin brors och svägerskas olagliga verksamhet.

 • Avsnitt 6 - Avsnitt 6
  Drama, Miniserie

  Sista delen. Orry och George leder sina trupper mot varandra i en sista uppgörelse i Petersburg. Kriget tar slut och Charles beger sig till Augustas gård där han möts av dåliga nyheter. Virgilia blir sviken av sin älskare.