vidare till tv.nu
Obsessed - maniska tankar
trailer

Obsessed - maniska tankar
Obsessed

6.8 IMDb, 2009, Dokumentär, Reality, USA

Om folk som lider av ångestsyndrom, till exempel tvångssyndrom, panikångest, social fobi eller generaliserat ångestsyndrom. Med fokus på hur dessa tillstånd påverkar deras liv beskrivs också hur de kan behandlas med kognitivbeteendeterapi.
0
0

Säsonger och avsnitt

Säsong 2
 • Säsong 1
 • Säsong 2
 • Avsnitt 1 - Cindee; Graham
  Dokumentär, Reality

  Cindee tränar tvångsmässigt och ägnar så mycket tid åt sitt löpband och på gymmet att hon försummar familjen. Graham har bacillskräck och tvättar händerna 150 gånger om dagen, vilket tär på hans förhållande med hustru och barn.

 • Avsnitt 2 - Chad; Nicole
  Dokumentär, Reality

  Rockmusikern Chad utövar flera ritualer dagligen. De tar upp en stor del av hans vardag och han är rädd för att något kommer hända honom. Nicole är besatt av tankar att hennes dotter kommer att bli kidnappad eller dö.

 • Avsnitt 3 - Sharon; Patricia
  Dokumentär, Reality

  Sharon räknar saker tvångsmässigt och får ofta panikångestanfall. Hon tror också att vissa ritualer kan hålla hennes cancersjuka mor vid liv. Patricia lever med den ständiga rädslan att hon kommer att drabbas av en livshotande sjukdom.

 • Avsnitt 4 - William; Nanci
  Dokumentär, Reality

  William räknar tvångsmässigt och är obekväm med udda antal. Han har bacillskräck och hans tvångssyndrom har förstört hans äktenskap och gjort honom arbetslös. Nanci har blivit starkt påverkad av tre dödsfall i sin familj och städar tvångsmässigt.

 • Avsnitt 5 - Paul; Robin
  Dokumentär, Reality

  Musikern Paul i Los Angeles kontrollerar tvångsmässigt sin spis och sina eluttag eftersom han är rädd för att orsaka en eldsvåda som kan döda alla i hyreshuset där han bor. Ibland tar det hela natten och beteendet har tagit över Pauls liv.

 • Avsnitt 6 - Margaret; Amy
  Dokumentär, Reality

  Margarets barn har en dödlig sjukdom och hon har blivit besatt av rädsla för matförgiftning. Hon äter endast ett äpple varannan dag och har drabbats av hjärtinfarkt. Amy städar tvångsmässigt till den grad att hon försummar sin son.

 • Avsnitt 7 - Al, Tammy & Jodi
  Dokumentär, Reality

  Al och hans två döttrar Tammy och Jodi lider alla tre av agorafobi. Al har knappt kunnat gå hemifrån på 30 år och Jodi vågar inte ens korsa en bro om hon skulle behöva uppsöka läkare. De hoppas kunna återfå kontroll över sina liv.

 • Avsnitt 8 - Mark; Sarihn
  Dokumentär, Reality

  Mark tror att han kan skydda sin familj genom att knacka på ytor och räkna tvångsmässigt. Sarihn har bacillskräck och tvättar hela tiden sitt badrum och kök. Hon bär latexhandskar offentligt. Beteendet har förstört hennes karriär.

 • Avsnitt 9 - Rashawndalyn; Melody
  Dokumentär, Reality

  Rashawndalyn lever i konstant skräck för att bli dödssjuk efter att en läkare hittat precancerösa celler i hennes kropp. Nu har hon förlorat sitt jobb och kan komma att bli hemlös. Melody är så rädd för matförgiftning att hon inte kan leva ensam.

 • Avsnitt 10 - Phil; Kerrie
  Dokumentär, Reality

  Phillip arbetar tvångsmässigt i trädgården och städar konstant. Tvångssyndromet har en inverkan på Phillips relation till sina två barn. Kerries bacillskräck är så allvarlig att hon inte tål att vidröras av andra.