vidare till tv.nu
Pompejis sista dagar

Pompejis sista dagar

Dokumentär, Historia

Serien tar vid två dagar före utbrottet. För stadens intet ont anande invånare pågår livet som vanligt. Hur såg vardagslivet ut under antiken, och vad är det som gjort att den romerska livsstilen till viss del ser likadan ut än idag? Brittisk serie. Originaltitel: Last Days of Pompeii.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Avsnitt 1
  Dokumentär, Historia, S1:A1

  Serien tar vid två dagar före utbrottet. För stadens intet ont anande invånare pågår livet som vanligt. Hur såg vardagslivet ut under antiken, och vad är det som gjort att den romerska livsstilen till viss del ser likadan ut än idag? Del 1 av 3.

  SVT Play
 • Avsnitt 2
  Dokumentär, Historia, S1:A2

  Bethany Hughes får i det här avsnittet tillgång till Pompejis mest hemliga rum och tittar på hur de sista timmarna före utbrottet kan ha sett ut. Vi får även tillträde till en unik utgrävning som lämnar nya svar om stadens historia. Del 2 av 3.

  SVT Play
 • Avsnitt 3
  Dokumentär, Historia, S1:A3

  Vesuvius exploderar och för stadens invånare finns ingenstans att fly. Folket i Pompeji dör en brutal och plågsam död, men vad är det som gjort att så mycket idag finns bevarat för eftervärlden? Det som blev slutet för människorna i staden är ironiskt nog det som gjort att vi idag vet så mycket o...

  SVT Play