vidare till tv.nu
Vem dödade Birgitte?

Vem dödade Birgitte?

En vårnatt år 1995 hittas en ung kvinna brutalt mördad på Karmøy i Norge. Det visar sig snart vara den 17-åriga Birgitte Tengs. Den här dokumentären ger oss en inblick i hennes sista timmar i livet. Den stora frågan kvarstår. Vem mördade Birgitte?

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • 01:00Avsnitt 1 - Vem dödade Birgitte? del 1play

  Seriestart. Här följer vi 17-åriga Birgittes sista timmar i livet. Hon är på väg hem från en fest och gör ett snabbt besök i Kopervik centrum. Dagen efter hittas Birgitte brutalt mördad bara några meter från hennes hem på Karmøy, Norge.

 • 01:00Avsnitt 2 - Vem dödade Birgitte? del 2play

  Kriminalexperterna från brottsförebyggande enheten Kripos tar sig an fallet. Stora utmaningar väntar vid brottsplatsen och de inser att det blir mer svårarbetat än vad de hade kunnat ana. Nu gäller det att kartlägga spår för att hitta mördaren.

 • 01:00Avsnitt 3 - Vem dödade Birgitte? del 3play

  Vi följer Birgitte Tengs sista tid i Kopervik centrum, där vittnen såg henne för allra sista gången. Snart försvinner hon spårlöst utan några ytterligare iakttagelser. Polisen blir allt säkrare på att Birgitte åkte i en bil under kvällen.

 • 01:00Avsnitt 4 - Vem dödade Birgitte? del 4play

  Polisen hittar ett långt ljust hårstrå i Birgittes högra hand och anar att det kan tillhöra hennes mördare. Utredningen går inte framåt i den takt polisen vill och otraditionella metoder börjar snart användas för att hitta mördaren.

 • 01:00Avsnitt 5 - Vem dödade Birgitte? del 5play

  Håret som hittades i Birgittes hand visar sig tillhöra henne själv. Poliserna är pressade och de börjar återigen fokusera på Birgittes kusin. Ett vittne hävdar att han har sett honom vid en tidpunkt när kusinen säger att han var hemma.

 • 01:00Avsnitt 6 - Vem dödade Birgitte? del 6play

  Birgittes kusin sitter häktad och nekar till anklagelserna. Polisen tror trots allt att det är han som har mördat henne. En polis med en gedigen erfarenhet förhör kusinen och deras förhoppning är att äntligen få ett erkännande.

 • 01:00Avsnitt 7 - Vem dödade Birgitte? del 7play

  Några veckor efter bekännelsen kontaktar Birgittes kusin en psykoterapeut i fängelset. Han hävdar att han har erkänt ett brott, som han aldrig har begått. Några månader senare tar han tillbaka sitt erkännande.

 • 01:00Avsnitt 8 - Vem dödade Birgitte? del 8play

  Birgittes kusin har tagit tillbaka sitt erkännande. Nu tar han hjälp av en ny advokat och specialister från England för att bli frikänd en gång för alla. Utredningen får en oväntad vändning. Vem har mördat Birgitte Tengs?

 • 01:00Avsnitt 9 - Vem dödade Birgitte? del 9play

  Säsongsavslutning. Juryn diskuterar hur de bör gå tillväga under flera timmar. De vrider och vänder på varje pusselbit innan de fattar ett beslut. Utgången blir mer dramatisk än vad någon hade kunnat ana och skapar historia inom norsk juridik.

 • 1