vidare till tv.nu
Sittstrejken

Sittstrejken

Dokumentär, Miniserie, Sverige

De unga afghanerna och deras sympatisörer sätter sig ner i en fredlig protest mot utvisningarna till Afghanistan. Manifestationen får stor uppmärksamhet och stöd, men väcker också motstånd i ett polariserat Sverige. Vi får följa en rörelse på gatan vars budskap orsakar regeringskris och ger framgångar i riksdagen. Händelsen skildras ur olika perspektiv - aktivisternas, mediernas och politikens.

Säsonger och avsnitt

Säsong 0
 • Säsong 1
 • Säsong 0
 • Avsnitt 1 - Aktivisterna
  Dokumentär, Miniserie

  Vi följer aktivisterna i Ung i Sverige som protesterar mot utvisningarna till Afghanistan, och får en unik inblick i rörelsens innersta krets. Vad har ledningen för rörelsen åstadkommit efter nästan två månaders protest?

 • Avsnitt 2 - Medierna
  Dokumentär, Miniserie

  Ung i Sverige utnyttjar sociala medier på ett effektivt sätt för att väcka opinion mot utvisningarna till Afghanistan. De traditionella medierna hakar på och får snart fokus på den 17-åriga tjejen som står längst fram.

 • Avsnitt 3 - Politiken
  Dokumentär, Miniserie

  De unga aktivisterna i Ung i Sverige vill väcka opinion för sin sak, men målet är också att förändra politiken. Ska det lyckas? De har flera partier på vänsterkanten bakom sig men viktigast är Socialdemokraterna, som fortfarande har en stram hållning gentemot de ensamkommande.