vidare till tv.nu
ANNONS
Fler dokumentärer? Kolla här...sektionspartner

Dokumentär

Superungar

Sverige

Måns Möller träffar barnfamiljer som lever med diagnoser som till exempel adhd och autism. En serie om föräldrars kärleksfulla kamp och barnens otroliga insikter och livsvisdom.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Oliver
  Dokumentär, S1:A1

  Det finns en massa energi som rusar runt i kroppen på barn med adhd. Men alla är olika. Vissa kan inte sitta still andra kan inte sätta i gång och de flesta har väldigt svårt att koncentrera sig. Måns Möller följer 10-åriga Oliver i utmaningarna som uppstår när han ska hitta en ny fritidsaktivitet.

 • Avsnitt 2 - Alicia
  Dokumentär, S1:A2

  Alicia har adhd, asperger och en liten språkstörning. Hennes stora passion i livet är hästar, det är bara hos hästarna som hon känner att hon kan vara sig själv. Hon har mycket funderingar över sitt utanförskap bland skolkamrater.

 • Avsnitt 3 - Elmie
  Dokumentär, S1:A3

  Elmie 13 år har autism och hennes utbrott på morgnarna påverkar resten av dagen. Hur ska familjen göra föra att minska stressen? Måns Möller parar ihop familjen med psykologen Bo Hejlskov som stöttar och ger verktyg. Vi får även träffa 34-årige Lars som fick sin asperger-diagnos vid 18 års ålder.

 • Avsnitt 4 - Gabriel och Jacob
  Dokumentär, S1:A4

  Syskonen Gabriel och Jacob har båda adhd och är hyperaktiva. Av logopeden får de hjälp med metoder för att kunna hantera vardagen. Måns möter musikalartisten Frida som blev lättad när hon fick sin adhd-diagnos.

 • Avsnitt 5 - Elsa
  Dokumentär, S1:A5

  Elsa. Elsa, 13 år, har adhd och asperger. En dag i skolan med buller och sociala relationer tröttar ut henne totalt. Hur ser livet ut från hennes sida, och hur skulle hon vilja ha det om hon själv fick välja?

 • Avsnitt 6 - Liam
  Dokumentär, S1:A6

  Liam, 10 år, har asperger och DCD (bristande motorisk förmåga). Tidvis är familjens vardag väldigt jobbig. Drömmen är att Liam ska lära sig cykla. Då skulle han få mer frihet - och hela familjen skulle kunna cykla tillsammans.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer