vidare till tv.nu
Håll koll på alla premiärer medsektionspartner

Svenska fall för FBI

2015 • Dokumentär, Kriminalare • Sverige

Experterna Bo Åström och Mark Safarik tar sig an åtta ouppklarade svenska mordfall genom att läsa brottsplatsen, analysera gärningsmannens tillvägagångssätt och de spår som har lämnats försöka lägga pusslet kring mordgåtan.

Säsonger och avsnitt

Säsong 2
 • Säsong 1
 • Säsong 2
 • Avsnitt 1 - Svenska fall för FBI del 1
  Dokumentär, Kriminalare, S2:A1

  Den 25 september 1987 var Eva Söderström från Kramfors på väg hem med hunden Laban. Men hon kom aldrig hem. Dagen efter hittades hon och Laban knivmördade. Fallet blev aldrig löst och Mark och Bosse åker till Kramfors för att följa upp nya spår i jakten på Evas mördare.

  TV4 Play
 • Avsnitt 2 - Svenska fall för FBI del 2
  Dokumentär, Kriminalare, S2:A2

  Bo och Mark tittar närmare på mordet på 24-åriga Anneli Zetterholm. Hon försvann den 4 juni 1988 efter att ha varit ute på restaurang i centrala Gävle. Åtta dagar senare hittas Annelis kropp och skadorna visade att hon blivit knivmördad men fallet löstes aldrig.

  TV4 Play
 • Avsnitt 3 - Svenska fall för FBI del 3
  Dokumentär, Kriminalare, S2:A3

  Den 29 maj 1986 hittades paret Ibrahim Fatah och Bafreen Fatah mördade i naturreservatet Hedlandet utanför Eskilstuna. Bo och Mark träffar utredaren som hade hand om fallet för att titta på bevisningen på nytt och deras slutsatser kan leda till en fällande dom i Sveriges allra första hedersmord.

  TV4 Play
 • Avsnitt 4 - Svenska fall för FBI del 4
  Dokumentär, Kriminalare, S2:A4

  Pernilla Theorin hittades död i sin utbrända lägenhet 2006 och obduktionen visade att hon var död innan det började brinna. En person häktades för mordet men frikändes senare i brits på bevis. Bo och Mark kastar nu nytt ljus över mordgåtan.

  TV4 Play
 • Avsnitt 5 - Svenska fall för FBI del 5
  Dokumentär, Kriminalare, S2:A5

  Barbro och Bertil hittades döda i sitt utbrända hus i Byxelkrok 2006 och misstankarna vändes mot Barbros son som i brist på tekniska bevis frikändes han. När två personer brändes inne i Flakeböle blev han dömd för de dåden. Men mordet på Barbro och Bertil är fortfarande olöst.

  TV4 Play
 • Avsnitt 6 - Svenska fall för FBI del 6
  Dokumentär, Kriminalare, S2:A6

  Den 2 november 1997 hittades 54-årige Håkan död i sin lägenhet av sina vänner. Han hade blivit misshandlad och knivhuggen till döds. Ingen har dömts för dådet och Bo och Mark åker till Skultuna där mordet ägde rum för att försöka komma närmare lösningen på vem som mördade Håkan.

  TV4 Play
 • Avsnitt 7 - Svenska fall för FBI del 7
  Dokumentär, Kriminalare, S2:A7

  Den 2 juni 2005 hittades Gerd Wiklund och Thor Öberg mördade på en gård i Brattås utanför Härnösand. En rad mystiska omständigheter har gäckat polisen sedan dess. Bo och Mark beger sig till Brattås för att granska fallet på nytt och får upp ett nytt spår i utredningen.

  TV4 Play
 • Avsnitt 8 - Svenska fall för FBI del 8
  Dokumentär, Kriminalare, S2:A8

  Ramoné hittades i sin lägenhet på Trädgårdsgatan i Hallstahammar och trots flera uppslag lyckades polisen aldrig ringa in någon mördare. Nu får Mark och Bosse full insyn i fallet för att se om de kan hitta den sista pusselbiten som kan lösa fallet.

  TV4 Play