vidare till tv.nu
Fler dokumentärer? Kolla här...sektionspartner

DjurDokumentär

Taronga Zoo från insidan
Taronga: Who's Who In The Zoo

Australien

Vi får en nära titt på vad som krävs för att driva en av världens mest kända djurparker, där 240 passionerade djurskötare och veterinärer tar hand om mer än 5000 djur.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Kibali
  Djur, Dokumentär, S1:A1

  Tarongas djurhållare har lagt märke till att deras gorilla Kibali inte har mått bra, och för att få reda på vad som är på gång måste de bedöva och transportera honom till Tarongas vilddjursjukhus.

  TV4 Play
 • Avsnitt 2 - Koalaräddning
  Djur, Dokumentär, S1:A2

  När rekordstora skogsbränder förstör landet tar veterinärerna upp kampen för att rädda australiensiska vilda djur vid frontlinjen. Djurens nutritionist tar till ett radikalt sätt för att utfordra dem.

  TV4 Play
 • Avsnitt 3 - Näbbdjursräddning
  Djur, Dokumentär, S1:A3

  Taronga försöker skapa historia genom att exportera två näbbdjur till Amerika. Och medan Australien kämpar med tryckande värme och rekordtemperaturer, måste djurvårdarna försöka kyla ner fyra av parkens elefanter.

  TV4 Play
 • Avsnitt 4 - Lemur
  Djur, Dokumentär, S1:A4

  En gravid ringsvanslemur skadas allvarligt i ett slagsmål och Tarongas veterinärer är mycket bekymrade för hennes ofödda unge. Taronga välkomnar även en helt ny art till djurparken.

  TV4 Play
 • Avsnitt 5 - Waru
  Djur, Dokumentär, S1:A5

  Djurskötare försöker lösa mysteriet med Leslie, den andinska kontoren som inte vill flyga. Dessutom befinner sig en föräldralös wombat i en kritisk situation, då veterinärer upptäckt oroande tecken på röntgen.

 • Avsnitt 6 - Nala
  Djur, Dokumentär, S1:A6

  Djurskötare hoppas att en romantisk dejt för sjölejonen Charlie och Nala ska resultera i en kut, och veterinärer har det knepigt som ger behandling åt en tremeter lång olivpyton med kroniskt ryggont.

 • Avsnitt 7 - Tre chimpanser
  Djur, Dokumentär, S1:A7

  Veterinärer och djurskötare arbetar tillsammans när de försöker att lägga tre schimpanser på sjukhusets operationsbord samma dag, en procedur som sällan görs i Taronga.

 • Avsnitt 8 - Fiskarkatt
  Djur, Dokumentär, S1:A8

  Ett mystiskt virus hotar att utplåna en hel art av snappsköldpaddor och en skadad fjordpingvin anländer från Melbourne Zoo, men kommer den att bo in sig och kalla Taronga sitt hem?

 • Avsnitt 9 - Mr Hobbs
  Djur, Dokumentär, S1:A9

  Veterinärer blir tvungna att utföra en akut operation på en trädvaran med en särskilt ovanlig skada, efter att en privatperson tog in den till vilddjurssjukhuset.

 • Avsnitt 10 - Giraffmigration
  Djur, Dokumentär, S1:A10

  Djurskötare förbereder att flytta tre giraffer till en helt ny inhägnad, men hela flytten får vänta eftersom Tarongas personal chockas när Nyota, en av djurparkens favoritgiraffer, snabbt ratar den.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer