vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

The King's Speech

Dela
Oscarsbelönad film om den speciella vänskapen som utvecklas mellan kung Georg VI av Storbritannien och en australiensisk skådespelare och röstcoach, som hjälper kungen att träna bort hans stamning.

Upphovsland: Storbritannien, Australien

Dela
Mer drama? Kolla här...sektionspartner
Betygsätt The King's Speech
155
28
Från kritikerna

3.9 av 5 Kritikers samlade betyg 30 recensioner

  • Så kallade stora män är mer intressanta när de skildras lika små som alla vi andra. Historien om Bertie, den motvillige monarken, är en av årets bästa.

  • För Firth blir aldrig en teknikuppvisning i stammande det primära. Skickligt lyfter han fram människan bakom kungligheten.

  • Det är en perfekt saga med skickliga skådespelare, eleganta repliker och torr regi. Tack vare Colin Firths känsliga tolkning av den plågade prinsen blir det dessutom gripande.

  • Colin Firth får oss att uppleva Berties svårigheter rent fysiskt, där han krampar med hela kroppen för att få ut orden ur munnen.

  • ...ett finstämt drama som nog kan smälta vilket republikanhjärta som helst.

Hittade du något som inte stämmer?

Ge din feedback
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer