vidare till tv.nu

Barnprogram, Utbildning

Tidsakuten

1993 • Sverige

På Tidsakuten behandlas akuta klock- och tidsproblem.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Timmar och visare
  Barnprogram, Utbildning, S1:A1

  Deci har beställt en pizza, men pizzabagaren Quattro har inte koll på att ett dygn är 24 timmar och levererar därför pizzan klockan 11 på kvällen istället för 11 på dagen. Gissa om Deci är hungrig.

 • Avsnitt 2 - Minuter och visare
  Barnprogram, Utbildning, S1:A2

  Den festglada Klubbis har fått en lysande idé. Om hon tejpar fast visarna på sin analoga klocka kommer hon kunna stoppa tiden. Deci försöker förklara att klockan och tiden inte är samma sak. Klubbis har lika svårt att tro på Deci som att hålla sig vaken.

 • Avsnitt 3 - Timmar och minuter
  Barnprogram, Utbildning, S1:A3

  Fotbollsspelaren Dribblo vill att Deci ska ta bort några minuter från hennes analoga klocka - den har för många. Deci får förklara att en timme alltid har lika många minuter även om den kan kännas jättelång när man har tråkigt.

 • Avsnitt 4 - Halvtimmar
  Barnprogram, Utbildning, S1:A4

  Polisen P-O Tatison har ett akut klock- och tidsproblem! En analog klocka har varit med om en olycka och den är trasig. Deci undersöker klockan och samtidigt lär sig den oroliga polisen allt om hur hel- och halvtimmarna på klockan fungerar.

 • Avsnitt 5 - Kvartar
  Barnprogram, Utbildning, S1:A5

  Pizzabagaren Quatro kommer med sin mest välgräddade pizza någonsin - entimmespizzan. Deci är skeptisk till den sotsvarta pizzan. För att slippa äta hela pizzan själv föreslår hon att de två ska dela upp den i kvarts-stora bitar. Men Quattro förstår inte vad kvartar är och Deci ser sin chans att f...

 • Avsnitt 6 - Femhopp
  Barnprogram, Utbildning, S1:A6

  Klock-rockaren Clocker kommer in på Tidsakuten för att imponera på Deci med sina klock-kunskaper. Men när minutvisaren står mittemellan tjugo över sex och halv sju så får han svårt att förklara.

 • Avsnitt 7 - Digitala timmar och minuter
  Barnprogram, Utbildning, S1:A7

  Klubbis och Deci förklarar hur man följer timmar och minuter på den digitala klockan, jämfört med den analoga.

 • Avsnitt 8 - Digitala kvartar
  Barnprogram, Utbildning, S1:A8

  Fotbollsarenans analoga klocka har bytts ut mot en digital och Dribblo har ingen aning om när matchen är slut. Deci ordinerar då lite kunskap om digitala kvartar.

 • Avsnitt 9 - Digitala femhopp
  Barnprogram, Utbildning, S1:A9

  Det är halloween och Clocker tänker spöka, men han förstår inte när klockan slår tolv. Deci inser att Clocker måste lära sig sin digitala klocka och Deci passar samtidigt på att visa hur digitala femminuters hopp ser ut. Frågan är bara vem som blir mest rädd när klockan visar 00:00.

 • Avsnitt 10 - Tidsdifferens
  Barnprogram, Utbildning, S1:A10

  En dag när Deci har alldeles för lite att göra kommer polisen P-O Tatison på besök. Polisen bara är akut kissnödig och vill låna toaletten. Hur länge tänker han kissa egentligen? Till P-O Tatisons stora bekymmer hjälper hon honom gärna att räkna ut tidsdifferensen.