vidare till tv.nu
ANNONS
logga in
Fler dokumentärer? Kolla här...sektionspartner

Dokumentär

Drömmen om Lappland
Unelma Lapista

FinlandSäsong 1, Avsnitt 9

Minna njuter av sommaren i Lappland och allt den har att erbjuda. Annamari tittar på gamla hemvideofilmer med mamma och Grit har ett nytt projekt på gång. Nu tänker han bygga ett växthus. Och kanske är Petro äntligen på väg att hitta en egen bostad.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Nu reser jag för gott
  Dokumentär, S1:A1

  Minna flyttar med sin fru Pernilla från Helsingfors till Ivalo. Petro har redan under ett par års tid bott och arbetat halvårsvis i norra Österbotten, men nu vill han ännu längre norrut och bosätter sig permanent i Saariselkä.

  SVT Play
 • Avsnitt 2 - Saknar du fortfarande höghuset?
  Dokumentär, S1:A2

  Efter den långa resan från Australien anländer Annamari med nattåget till Rovaniemi. Det är en mamma som har förändrats mycket som hon möter på stationen. Minna och Pernilla gillar sitt nya hem, en liten stuga i Ivalo.

  SVT Play
 • Avsnitt 3 - Skidskola för nybörjare
  Dokumentär, S1:A3

  Petro leder en nybörjarskidskola för kinesiska turister, vilket visar sig vara en inte helt lätt uppgift. Småbarnsföräldrarna Minna och Pernilla stöter på andra utmaningar, när det arktiska vädret ger problem för barnvagnen.

  SVT Play
 • Avsnitt 4 - Nu blir det australiensk fika!
  Dokumentär, S1:A4

  Annamaris australienske man Grit går på trähantverkskurs för att göra ett bord. Språkkunskaperna är det si och så med, men stämningen vid fikastunderna är på topp. Minna deppar ihop, men får tröst av sin fru Pernilla. Petro har fullt upp på jobbet.

  SVT Play
 • Avsnitt 5 - Osäkerhet
  Dokumentär, S1:A5

  Pernilla ska åka till Helsingfors och Minna oroar sig. Tänk om hon får för sig att hon vill stanna där och inte kommer tillbaka till Lappland? Petro kämpar med att hitta en permanent bostad. Grit får brev från migrationsmyndigheten.

  SVT Play
 • Avsnitt 6 - Jul och stress
  Dokumentär, S1:A6

  Det är jul och Grits familj kommer på besök, ända från Australien. Annamari har en svår period, då mamman är sjuk. Minna och Pernilla gläds åt besök över julen, men när gästerna försvinner känns huset tomt.

  SVT Play
 • Avsnitt 7 - Pandemi
  Dokumentär, S1:A7

  Coronapandemin som har brutit ut sätter fler och fler avtryck i vardagen. Inte minst för Petro som jobbar inom turismbranschen. Minna och Annamari hittar var för sig olika sätt att hantera krisen.

  SVT Play
 • Avsnitt 8 - En tur till Helsingfors
  Dokumentär, S1:A8

  Minna och Pernilla besöker Helsingfors. Väl tillbaka i Lappland har de olikartade känslor inför återkomsten. Annamari och Grit skaffar hund och Petros jakt på bostad fortsätter.

  SVT Play
 • Avsnitt 9 - Sommar i Lappland
  Dokumentär, S1:A9

  Minna njuter av sommaren i Lappland och allt den har att erbjuda. Annamari tittar på gamla hemvideofilmer med mamma och Grit har ett nytt projekt på gång. Nu tänker han bygga ett växthus. Och kanske är Petro äntligen på väg att hitta en egen bostad.

  SVT Play
 • Avsnitt 10 - Det bästa beslutet
  Dokumentär, S1:A10

  Petro flyttar in i sin nya bostad och känner att många bitar i livet äntligen börjar falla på plats. Den pågående coronapandemin gör dock att hans jobbsituation fortfarande är mycket osäker. Annamari och Grit funderar på vad de ska göra härnäst.

  SVT Play
 • Avsnitt 11 - Hur gick det sen?
  Dokumentär, S1:A11

  Fem människor följde sin dröm och flyttade till finska Lappland. Vad har hänt i Minnas och Pernillas liv? Hur har det gått för Petro? Och vilket beslut fattade Annamari och Grit? Här får vi svaren på vem som stannade kvar och vem som återvände.

  SVT Play
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer