vidare till tv.nu
Håll koll på alla nyheter med Premiärkalendern!sektionspartner

DokumentärNatur

Uppdrag framtid

Sverige

Vi reser genom Sverige och träffar hjältar som engagerar sig för en mer hållbar värld.

Säsonger och avsnitt

Säsong 2
 • Säsong 1
 • Säsong 2
Säsong 2
 • Avsnitt 1 - Boys from Viken stoppar matsvinnet
  Dokumentär, Natur, S2:A1

  Youtube-gruppen Boys from Viken vill göra skillnad! Förutom att filma sketcher tänker de också rädda mat från att slängas. Isabelle Karnik från organisationen Foodsharing Stockholm räddar också mat genom att ta hand om det som butikerna slänger bort.

 • Avsnitt 2 - Salamanderräddarna
  Dokumentär, Natur, S2:A2

  Salamanderräddarna. Klasskompisarna på Olovlundsskolan i Bromma ägnar sina lunchraster åt att hjälpa utrotningshotade salamandrar i säkerhet. Djur påverkas negativt av klimatförändringarna, skräp och gifter i naturen, skövlingen av skog och regnskog.

  UR Play
 • Avsnitt 3 - Skate Nation
  Dokumentär, Natur, S2:A3

  Den ideella organisationen Skate Nation jobbar med integration och hjälper nyanlända barn att hitta vänner och få en fritid genom skateboard. Ikväll har gänget skateträff och deras stora utmaning är att lära sig droppa. Men kommer de att lyckas?

  UR Play
 • Avsnitt 4 - Jorden runt-loppet
  Dokumentär, Natur, S2:A4

  I Arvika ska det årliga jorden runt-loppet för en bättre värld gå av stapeln. Viggo och hans kompisar på Gateskolan jobbar med att få allt färdigt. Genom att delta har klassen lärt sig massor om barns rättigheter. Under loppet ska de visa de vuxna i staden vad de tycker genom plakat, dans och tal...

  UR Play
 • Avsnitt 5 - Rent vatten i Floda
  Dokumentär, Natur, S2:A5

  Bästa kompisarna Sanna och Kiara i Floda älskar sin sjö. Men i bäcken som rinner genom Sannas trädgård ner i sjön finns det en massa skräp så de ger sig iväg på städuppdrag. De sprider även sina budskap på Tiktok och lämnar inspirerande lappar om miljön till sina förvånade grannar.

  UR Play
 • Avsnitt 6 - Kompisutbildning i Härnösand
  Dokumentär, Natur, S2:A6

  Hampus och Seimen i Härnösand brukade bråka och Seimen blev retad. När deras skola startade en kompisutbildning förändrades allt! Man kan faktiskt bli kompis genom att ta hand om miljön tillsammans. Vi lär oss om vad mobbning är och vad man kan göra åt det. Programledaren Jonas Leksell berättar o...

  UR Play
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer