Valerie överraskar sin man med några av hans favoriträtter från Ohio, så som kalkonchili, friterade bolognabitar och tomatsallad. Till dessert blir det kakor med vanilj- och kaffekräm.
Valerie serverar en meny bestående av klassiska rätter från Delaware, så som ångade musslor med vitlöksbröd och krabbkakor med remoulade och sauterad spenat. Till dessert serverar hon jordnötssmörskakor med choklad.
Valarie lagar mac and cheese med blomkål, sötpotatispommes, spinat- och paprikafylld kyckling samt ingefärskaka med ostglasyr.
Valerie bjuder in tre av hennes närmaste vänner för att fira att de har vart vänner i tjugo år. På menyn finner vi bland annat varmt spinat- och krabbdipp, grillad aubergine och galette med körsbärsfärskost.
Valerie återskapar den varma helgdagskänslan hon växte upp med, när hennes mamma och moster bytte kakrecept. Hon bjuder in till en cocktailfest där det serveras både kakor och olika smårätter.
Valerie älskar traditionen kring att laga den traditionella mexikanska rätten tamales under högtiderna, så hon bjuder in de bästa tamalekockarna hon känner.
Valerie Bertinelli reser till Chicago för att hålla ett föredrag så hon slänger ihop en del nyttiga små rätter hon kan äta under resan.
Efter en resa till Spanien har Valerie utvecklat en kärlek till spansk mat, speciellt tapas som spanjorerna gör så bra.
Valerie älskar mat som tar lång tid att laga och idag skall han tillaga Cassoulet till sin vän, kocken Ludo Lefebvre.
Valerie Bertinelli tillagar en riktig festmåltid för arbetare på de lokala räddningstjänsterna. Hon tillagar bland annat chili och ostbröd med mera.
Valerie tillagar en festmåltid inspirerad av Hawaii åt sin make Tom och hans brors familj. Menyn består av ananassalsa med tarochips, poké och fläskköttsmackor samt drinken mai tai.
Valerie bjuder sina bästa vänninor på en riktigt lyxig lunch. Menyn består av arancini med gröna ärtor, ugnsbakad lax och en pavlova till efterrätt.
Valerie bjuder sin bror Patrick och hans fru på traditionella smaker från New Orleans. Hon tillagar muffaletta bruschetta, en snabb grillad kyckling-gumbo och bräserade grönsaker samt king cake till efterrätt.