vidare till tv.nu
ANNONS
logga in

Världens modernaste land

...

Sverige
DiskussionDokumentärDramaThriller
0
0

Vad är egentligen grunden till svenskheten? Blir man blygare och mindre social av att bo i Sverige?
Fler dokumentärer? Kolla här...sektionspartner
Tyvärr finns inte det här programmet tillgängligt just nu.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1
  Diskussion, Dokumentär, Drama, Thriller, S1:A1

  Hur påverkas svenskarna av att bo i ett mörkt, kallt och glesbefolkat land? Och vad är egentligen en tradition? Dessutom handlar det om varför svenskarna inte firar nationaldag och är så lite nationalistiska av sig.

 • Avsnitt 2
  Diskussion, Dokumentär, Drama, Thriller, S1:A2

  Veckans program handlar om mat och traditioner i Sverige. Varför firar vi jul och midsommar? Vad finns det för historia bakom rätterna på det svenska julbordet? Vad är hemligheten bakom pizzans framgång i Sverige? Och varför är vi svenskar så snabba på att ta till oss nya matvanor?

 • Avsnitt 3
  Diskussion, Dokumentär, Drama, Thriller, S1:A3

  Veckans program handlar om varför vi skiljer så hårt på arbete och fritid i Sverige, mycket mer än vad man gör i de flesta andra kulturer. Svenskarna kan gärna ta med sig jobbet hem till familjen, men vill inte ta med sig familjen till jobbet. Det handlar också om vårt höga förtroende för staten ...

 • Avsnitt 4
  Diskussion, Dokumentär, Drama, Thriller, S1:A4

  Sverige är man positiv till ny teknik och uppfinningar: Sverige är bland annat det mobiltelefontätaste landet i världen. Det svenska boendet domineras av förnuftig ingenjörsanda och funkisstilen har slagit igenom större i Sverige än någon annanstans. Varför är det så?

 • Avsnitt 5
  Diskussion, Dokumentär, Drama, Thriller, S1:A5

  Sverige har flest singelhushåll i världen. Är det för att svenskarna har råd att bo ensamma eller är det för att svenskarna har en friare och rationellare syn på relationer? Är det typiskt svenskt med vuxna som inte vill bli vuxna? Detta är några av de frågor som tas upp i kvällens program.

 • Avsnitt 6
  Diskussion, Dokumentär, Drama, Thriller, S1:A6

  I Sverige tror allt färre människor på Gud. Vi är det minst kristna landet i västvärlden. Samtidigt påstår massor av svenskar att de tror på något slags högre väsen, alltså en form av privatreligion som man sköter hemma på kammaren. Hur blev det religiösa - som genom historien fört människor samm...

 • Avsnitt 7
  Diskussion, Dokumentär, Drama, Thriller, S1:A7

  I säsongens sista program diskuteras den svenska individualismen, trendkänsligheten och varför svenskarna är så ivriga på allt modernt.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer