vidare till tv.nu
Världens natur: Blue Planet II

Världens natur: Blue Planet II

9.3 IMDb, 2017, Dokumentär, Natur, Storbritannien

För 15 år sedan gjorde serien Blue Planet succé världen över. Nu presenterar BBC uppföljaren, där ny teknik låter oss dyka till djuphavsbottnar som aldrig filmats tidigare.

Säsonger och avsnitt

Säsong 2018
 • Säsong 2
 • Säsong 2018
 • Avsnitt 1 - Ett enda hav
  Dokumentär, Natur

  För 15 år sedan gjorde serien Blue Planet succé världen över. Nu presenterar BBC uppföljaren, där ny teknik låter oss dyka till djuphavsbottnar som aldrig filmats tidigare, möta sovande valar och smarta fiskar - och framför allt förundras av skönheten hos vår ömtåliga, blå planet. Del 1 av 6.

 • Avsnitt 2 - De stora djupen
  Dokumentär, Natur

  Skymningszonen. Midnattszonen. I havsdjupen möter nya världar med sin speciella uppsättning djur, många med egen belysning i mörkret. Här lever fisken med genomskinlig skalle för att kunna se uppåt, och den med fiskvärldens största tänder. Tomt är det sällan i de stora djupen. Del 2 av 6.

 • Avsnitt 3 - Korallrev
  Dokumentär, Natur

  Korallreven är bara små prickar i världshaven men hyser en fjärdedel av alla marina arter. Ett rev är som en stad med hård konkurrens om bostäderna men också stora möjligheter. Idag är reven hotade. När havet värms upp bleknar de och dör. Forskarna bedömer att hälften av världens korallrev har dr...

 • Avsnitt 4 - Havsvidder
  Dokumentär, Natur

  De myllrande bottnarna täcker bara en liten del av världshaven. Större delen av oceanerna kan snarare liknas vid väldiga blå öknar. Där är glest mellan matbitarna men för specialisterna finns det knep. Blåhajen tar hjälp av havsströmmarna på sina långa vandringar. Del 4 av 6.

 • Avsnitt 5 - Havets ängar
  Dokumentär, Natur

  Rika skogar av tång och sjögräs täcker kusternas bottnar. Här leker den intelligenta bläckfisken kurragömma med sin fiende pyjamashajen. När gömstället är avslöjat och hajen just ska till att sluka honom drar han sitt sista kort. Del 5 av 6.

 • Avsnitt 6 - Kuster
  Dokumentär, Natur

  Fiskar kan vara intelligenta, det har vi sett i Blue Planet II. Men däggdjuren är nog ett strå vassare. På Galapagos samarbetar sjölejonen och driver in tonfisk i trånga vikar där de enkelt kan fångas. Så kan man utnyttja kusten om man är smart, och det är kusterna det handlar om i sista avsnitte...