vidare till tv.nu
von Svenssons kläder

von Svenssons kläder

2013, Mode, Sverige

Programledarna Karin Winther och Niklas Källner undersöker varför svensken klär sig som svensken gör. Vad säger kläderna om oss, om vårt land och vår samtid? I de sex avsnitten tar programledarna en grundlig titt på oss svenskar och vårt sätt att klä oss. Alltifrån överklassen och bratsen till semestersvensken på campingen. Karin guidar tittarna, träffar experter och gör historiska spaningar. Niklas wallraffar bland vanliga människor och klär sig i deras stil för att själv uppleva hur man känner sig klädd som till exempel parkeringsvakt. Hur påverkas man av kläderna man bär och vilka signaler sänder man ut?

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Avsnitt 1
  Mode

  Om kläderna vi bär på jobbet och hur ett skärp kunde bidra till Håkan Juholt fall.

 • Avsnitt 2
  Mode

  Hur klär vi oss när vi vill ligga? Vad i Lasse Kronérs klädstil gör honom till en av Sveriges sexigaste män? Niklas Källner och Karin Winther undersöker svenskarnas mest liggvänliga klädstilar.

 • Avsnitt 3
  Mode

  Plagg för hurtbullar eller även för coola katter? Träningsoverallens image passerar numera även som hippt modeplagg. Karin Winther tar reda på varför. Niklas Källner tar reda på om den traditionella campingstilen har förändrats.

 • Avsnitt 4
  Mode

  Varför blir vi provocerade av vissa kläder? Och vilka reaktioner väcks om man bryter mot konstens alla regler i sin klädstil? Karin Winther gräver djupare i frågan om kläder som stör. Niklas Källner träffar provokatören Alexander Bard.

 • Avsnitt 5
  Mode

  Vem köper lyxkläder? Niklas Källner träffar Anna Bodin som vet allt om vem som är den typiske lyxkonsumenten. Karin Winther reder ut begreppet brats och om de fortfarande existerar.

 • Avsnitt 6
  Mode

  Karin Winther träffar artisten Loreen för att prata om hur man definierar kvinnliga och manliga kläder. Är det sant att norrmännen säger att svenska män klär sig som homoer? Niklas Källner möter Börje Salming för att reda ut sanningen om det.