vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

10 skräckfilmer att se under Halloween

Johannes
Johannes
26 okt, 2020

Halloween närmar sig, vilket innebär att pumpor kommer dekoreras, ljus kommer tändas och barn eventuellt kommer röra sig runt i kvarteret för bus eller godis. Men enligt oss på tv.nu är det viktigaste under den här perioden att se bra skräck. Det finns ett brett utbud av både serier och filmer i genren förstås, men i den här listan har vi valt att fokusera på filmerna.

Den ensamstående mamman tvingas försörja sin sexåriga son ensam efter att pappan gick bort i en våldsam bilkrasch. När sonens beteende blir allt konstigare: utbrott, insomnia och fantasier om ett monster i huset så blir mamman orolig. Men det dröjer inte länge förrän hon inser att det finns ondskefulla krafter i huset.

I sann Blairwitch project-anda så får vi följa Katie och Micah som nyligen flyttat in ett hus. När paret misstänker att det är hemsökt så installerar de övervakningskameror i huset, just för att kunna bevisa att saker händer när de sover. En klassisk indie-succé som fått flera uppföljare, som du kan hitta att streama här.

I found footage-skräckisen Creep från 2014 följer vi en filmare som är  i behov av pengar, som till följd av det tackar ja till ett jobb i en avlägsen stad uppe i bergen, men snart står det klart att kunden har oroväckande planer.

Den unga kvinnan Caroline Ellis säger upp sig från sitt jobb som sjuksköterska på ett sjukhus inne i stan. Istället tar hon ett jobb som vårdare hemma hos ett gammalt par, i ett gigantiskt hus, mitt ute i Louisianas träskmarker. Väl där så börjar hon snabbt misstänka att något inte står rätt till i det gamla huset.

I den här kultskräckisen regisserad av Steven Spielberg får vi följa en familj som börjar kommunicera med andar genom sin TV-apparat. Till en början verkar andarna vänliga, men allt förändras när dottern plötsligt försvinner. Paranormala undersökare kopplas in för att hjälpa till, och det visar sig att det är mörka och ofattbara krafter de har att göra med.

Ellison livnär sig på att skriva romaner baserade på verkliga brott. För att leva upp till sin senaste succé söker han en riktigt bloddrypande historia och flyttar in i ett hus där en familj på fyra personer hängts.

När familjen Grahams överhuvud Ellen dör upptäcker dottern Annie och hennes familj några kryptiska och skrämmande hemligheter om sin släkt. Ju mer familjen får reda på, desto mer blir de förvissade om att något ondskefullt är på väg att hända.

I den här hyllade skräckfilmen från 2001 får vi se Nicole Kidman uppleva övernaturliga och oförklarliga händelser i rollen som Grace. En tvåbarnsmamma som bor på den ödsliga ön Jersey, där hon  förgäves väntar på att hennes make skall komma hem från kriget. Hon har ensam fostrat sina två barn i den viktorianska herrgård hon trott är den enda säkra platsen. De är dock inte säkra längre.

Det är 80-tal och i Stockholmsförorten Blackeberg bor Oskar; en mobbad, ensam 12-åring som fantiserar om hämnd på sina mobbare. När den unga flickan Eli flyttar in i samma hus så förändras allt. Eli är både speciell och ensam även hon, så det unga paret får snabbt kontakt och förenas i deras utanförskap. Sedan skakas Blackeberg av ett par bestialiska mord, och man inser snabbt vem som ligger bakom det, men det tar tid för Oskar att komma fram till sanningen.

Ed och Lorraine Warren är världens främsta utredare av övernaturliga krafter, vilket också innebär att paret har sett både det ena och det andra. Men när de kallas in för att hjälpa en familj som plågas av mörka krafter så möts dem av demoniska krafter som ingen förut sett.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy