vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

5 dokumentärer om spektakulära brott

Johannes
Johannes
15 maj, 2023

Det finns något extremt kittlande i udda och spektakulära brott. Genom åren har det förstås begåtts många som passar in i kategorin, vissa har till och med blivit förevigade i dokumentärform. Vi har listat våra favoriter i inom genren.

Detta mycket märkliga fall börjar med att en ung man i Spanien påstår sig vara pojken som försvann från en familj i Texas för tre år sedan. Problemet är bara att han inte särskilt lik pojken och allting känns fel på något sätt. Därifrån blir allting ännu märkligare.

Allting börjar med ytterst oklara omständigheter: ett pizzabud promenerar en dag lugnt in på en bank med en bomb kring halsen och rånar banken. När bomben senare exploderar utanför banken och pizzabudet dör, så blir allting ännu konstigare. Är han ensam gärningsman eller finns det flera? Eller är han bara ett offer?

Mannen som kapade ett flygplan, förhandlade till sig 200 000 dollar och hoppade från planet med fallskärm går under namnet D.B. Cooper. Men vem är han egentligen? Under åren har oräkneliga privatspanare och hobbydetektiver försökt följa spåren för att avslöja hans riktiga identitet.

Tindersvindlaren kretsar kring en man som låtsas leva ett glamouröst liv som diamantmogul. På så sätt lyckas lura till sig massvis med pengar från kvinnor han träffat via dejtingappen Tinder. Men det han inte räknat med är att några av hans offer tar kontakt med varandra med ett gemensamt mål: att ge igen. En vansinnigt uppmärksammad dokumentär om en vansinnig man som får en att tappa hakan.

Under år 1990 lurar sig två män utklädda till poliser in i ett museum i Boston, där stjäl de konstverk värda en förmögenhet. I dokumentärserien This Is a Robbery: Världens största konstkupp som hade premiär under fjolåret får tittaren följa med i alla turer kring den ökända kuppen. Missa inte!

Tv.nu:s redaktion är experter på filmer, serier och dokumentärer. Varför inte ta del av deras handplockade samlingar? Där hittar du allt från nytt och hett till riktiga klassiker, eller varför inte en ren och skär kriminal-samling? Ta dig en titt här.

Populära inlägg

ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy