vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

8 filmer baserade på verkliga brott

Johannes
Johannes
22 feb, 2023

Det finns något speciellt att se filmer som är baserade på sanna historier. Det är som det blir en helt annan nerv i berättelsen. Det finns många bra ”based on a true story-filmer” förstås, men vi vill ge er en hög med filmer som är baserade på brott av olika slag. Så här får ni 8 filmer baserade på verkliga brott.

Mitt under den Iranska revolutionen 1979 så tas drygt 50 amerikaner som gisslan när amerikanska ambassaden stormas av iransk militär i Teheran. 6 stycken amerikaner lyckas däremot fly och söker skydd hemma hos den kanadensiska ambassadören. Med vetskapen om att tiden rinner ut och att döden närmar sig så anländer CIA-specialisten Tony Mendez (Ben Affleck) för att, med en riskfylld plan, undsätta de nödställda amerikanerna.

Kriminaldramat är The Good Nurse baserad på den sanna historien om en av USA:s värsta seriemördare någonsin. I den får vi se hur en en överbelastad akutsjuksköterska söker stöd hos sin osjälviska nya kollega på jobbet – tills en patients oväntade död ställer honom i ett misstänkt ljus.

Alla är vi bra på något. Frank Abigail var bra på det mesta – framför allt att lura folk runtomkring honom. Som 19-åring hade han hunnit med att lura sig till miljontals dollar, ett pilotcertifikat, jobbat som barnläkare och som advokat på en ansedd firma. En klassisk film med Leo DiCaprio i huvudrollen.

En ökänd seriemördare härjade i San Fransisco-området under 60- och 70-talet, där han i media fick smeknamnet Zodiacmördaren. Mitt under den intensiva polisjakten så kommunicerade mördaren via brev till både polis och journalister. Detta ledde till att oräkneligt många blev som besatta av att fånga honom.

Under 30 år följer vi den halvirländska Henry Hills när han avancerar uppåt i maffian. Men på grund av sitt påbrå så lyckas han inte nå ända fram till toppen av organisationen. Istället börjar misstankar riktas mot honom – både från polisens och maffians håll. Historien skildras av Martin Scorsese i Maffiabröder.

Den irländska gangstern James ’Whitey’ Bulger övertalas av FBI-agenten John Connolly att samarbeta med FBI för att få den italienska maffian på fall. En ohelig allians som ledde till att Whitey blev en av de mäktigaste gangstrarna i Boston. I huvudrollen ser vi Johnny Depp!

Många har säkert hört talas om och sett true crime-dokumentären The Jinx. Den kretsar kring den extremt förmögna fastighetsmogulen Robert Durst, vars fru försvinner spårlöst. Och det verkar som att fler personer i hans närhet också försvunnit genom åren. All Good Things är en dramatisering av de mystiska händelserna som omgärdade Robert Durst, spelat av Ryan Gosling och Kirsten Dunst.

Glöm inte att skapa konto på tv.nu. Då kan du spara de kanaler och streamingtjänster du vill ska dyka upp på din startsida – och göra filtreringar bara på dessa i vår streamingguide.

Populära inlägg

ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy