vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Nervkittlande krim – 7 serier att streama

Johannes
Johannes
14 apr, 2022

Det finns få saker i livet som slår en riktigt bra kriminalserie. Spänning, drama och mysterium som i en ohelig treenighet. I vår guide hittar du förstås allt detta, men det är inte helt lätt att navigera sig fram i streamingdjungeln. Därför har vi samlat några av våra favoriter när det kommer till nervkittlande krim just nu.

Vi har under tre säsonger fått följa den plågade polisen Harry Ambrose, där han utrett det enda mordfallet efter det andra. Nyligen återvände serien på SVT Play med säsong nummer fyra. I första avsnitten är det Harry själv som hamnar i centrum, då han på håll ser en ung kvinna hoppa från en klippa rakt ner i havet. Men kroppen hittas aldrig och folk börjar misstänka att Harry hittat på alltsammans – Harry själv börjar tvivla på vad han sett.

The Killing är den amerikanska versionen av den danska originalserien ”Brottet”. Vi får se hur ett mord väver samman tre separata historier där alla har något att dölja och där vi återigen får se hur det förflutna till slut kommer ifatt alla. I rollerna ser vi bland annat Miereille Enos och svenska Joel Kinnaman.

Unbelievable är baserad på den sanna historien om en ung flicka som utsätts för en överfallsvåldtäkt i sitt eget hem. När hon sedan polisanmäler blir hon misstrodd av polis och rättsväsende, samtidigt vänder hela hennes bekantskapskrets henne ryggen. Medan de flesta tror hon bara är ute efter uppmärksamhet så finns det en kvinnlig kommissarie som vägrar tro på att allt bara är en lögn.

Den spanska kriminalserien Den oskyldige, baserad på en av Harlan Cobens romaner, blev en stor succé när den hade premiär. Historien kretsar kring en man vars liv slås i spillror efter en ödesdiger festkväll, då han av misstag råkar döda en annan människa.

Två högintelligenta främlingar med ett komplext sinne. Den ena polis, den andra tvåbarnsfar och seriemördare. I The Fall följer vi hur deras två världar möts då flera kvinnor hittas mördade i Belfast. Frågan är bara vem som överlistar vem? Platsar helt klart på listan över nervkittlande krim.

I serien får vi se Kate Winslet spela den lokala polisen Mare Sheehan, som jobbar i en småstad i Pennsylvania. Medan hon utreder ett snårigt mord på en ung flicka så faller hennes liv i spillror på det personliga planet också. Mare of Easttown är till en viss del en klassisk kriminalare, men på samma gång också ett dystert familjedrama.

Manhunt är miniserien som är baserad på ett verkligt mordfall i London år 2004. Fallet tar sin början när man hittar liket efter den franska studenten Amélie Delagrange. Offret hittas med svåra skallskador och Sutton hittar snart likheter och kopplingar till andra mord. Men har han tillräckligt att gå på?

Populära inlägg

ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy