vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

8 riktigt bra filmer att streama i helgen

Johannes
Johannes
17 maj, 2023

Det vankas långhelg och Kristi himmelsfärd och många av er får någon dag extra ledigt. Då gäller det att vara redo med en bra film om det dåliga vädret slår till eller om du bara behöver koppla av nån timma eller två. Vi på tv.nu har listat ett gäng filmer från senaste tiden som förhoppningsvis kan passa? Det blir en trevlig mix rent genremässigt, så det finns något för alla.

En av senaste årets mest omtalade draman heter Aftersun. Den kretsar kring Sophie, som åker iväg på solig semester till Turkiet med sin pappa när hon är barn. Men vuxenvärldens melankoli sipprar igenom. 20 år senare blickar Sophie tillbaka på den där resan hon gjorde under 90-talet med sin far. Hon försöker pussla ihop den man hon minns som sin pappa, med de sidor hon aldrig såg men vet fanns där.

År 2009 gjorde James Camerons sci fi-äventyr Avatar dundersuccé. Uppföljaren The Way of Water skulle dröja hela 13 år, men i slutet av 2022 hade äntligen filmen biopremiär. Nu finns även filmen att streama, så passa på att njuta av den uppföljande historien från planeten Pandora, där vi bjuds på storslagna vyer och ett överhängande hot från mänskligheten.

Den stora vinnaren på Oscarsgalan 2023 heter Everything Everywhere All at Once. Filmen är skruvad, surrealistisk och underbar – och blev belönad med hela sju statyetter på galan! En utmattad kinesisk-amerikansk kvinna sveps med i ett äventyr, där hon är den enda som kan rädda världen genom att utforska andra världar och genom de liv hon hade kunnat leva.

En militärutbildad och erfaren lönnmördare tvingas ge upp jobbet och gå under jord för att skydda sitt barn. Men hon lyckas inte fly sitt förflutna, vilket leder till att hämndlystna brottslingar ger sig på hennes dotter, vilket helt enkelt innebär att hon får ge sig på dem allihop. I huvudrollen hittar vi Jennifer Lopez och Joseph Fiennes.

Regissören Jordan Peele har senaste åren gjort stor succé med flera av sina filmer, där vi hittar både Get Out och Us. Mitt speciella sätt att mixa skräck och samhällskritik har han tagit världen med storm. Under april månad var det premiär för hans nyaste rulle – Nope. Filmen i sig kretsar kring ett par arbetare på en hästranch som snubblar över mystiska krafter som tycks påverka både människor och djur. En sci-fi-skräckis!

Tetris är eventuellt världens mest kända spel. Som titeln skvallrar om handlar den här filmen om just det spelet och hur det gick till när det spreds över världen under sent 80-tal. Vi får följa Henk Rogers, som upptäcker Tetris 1988, och sedan väljer att riskera allt för att resa till Sovjetunionen, där han går samman med uppfinnaren Alexey Pajitnov för att föra spelet till massorna.

I det nya dramat Air får vi se hur det gick till när skoföretaget Nike satsade högt och bestämde sig för att testa något helt nytt: att lansera en sko i samarbete med en av dåtidens största sportstjärnor Michael Jordan. Filmen är regisserad av Ben Affleck och i rollerna ser vi bland annat Matt Damon, Viola Davis, Jason Bateman och Ben Affleck själv. Ni hittar filmen här nedanför!

I den sexfaldigt Oscarsnominerade Minari från 2020 följer vi en Sydkoreanska familj som flyttar till 1980-talets USA och ut på den amerikanska landsbygden. Ett fint familjeporträtt som skildrar livets med- och motgångar, där drömmen om ett bättre liv ständigt hägrar i horisonten. Regissören Lee Isaac Chung lyckas skapa ett otroligt starkt drama, trots att själva grundhistorien med en familj som söker lyckan inte är unik i sitt slag – mycket tack vare spännande och udda karaktärer och en stark dialog. Missa inte!

På tv.nu kan du alltid hitta ännu mer att streama. Det finns en otroligt smidig funktion där du kan filtrera fram filmer och serier baserat på exempelvis årtal, genre, IMDb-betyg och mycket annat. Ta dig en titt här!

Populära inlägg

ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy