vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

10 bästa filmerna att streama under karantän

Johannes
Johannes
04 feb, 2022

Oavsett hur läget i världen ser ut så är vintern alltid en tid då många blir sjuka och måste stanna hemma och kurera sig. Även om det är en mardröm för alla rastlösa att bara ligga hemma i flera dagar så finns det en perfekt medicin: film. Det är det bästa botemedlet mot tristessen i karantän helt klart. Här kommer våra favoriter att se när man ligger sjuk hemma.

En kultrulle som de flesta kanske sett någon gång eller två, det är en film som man kan se hur många gånger som helst. För er som inte sett den än, så handlar filmen om maffialedaren Vito Corleone (Marlon Brando) och hans söner som håller New Yorks undre värld i ett järngrepp med sina skoningslösa metoder.

Odödlig klassiker från 1994. Vi får följa den mindre intelligenta men väldigt godhjärtade Forrest Gump (Tom Hanks) liv under tre decennier. Även om hans IQ inte är särskilt högt så kompenserar han det med ett stort hjärta. Han lyckas med att bli krigshjälte i Vietnam, toppidrottare och affärsman.

När den kända L.A-kocken Carl Casper (Jon Favreau) får sparken från jobbet som kökschef på en lyxrestaurang köper han en gammal food truck som han fixar i ordning. Sedan ger han sig ut på vägarna tillsammans med sin son, som han tidigare försummat på grund av sitt tidskrävande jobb. Tillsammans lyckas de pussla ihop ett trasigt förhållande och ett trasigt självförtroende.

Det är London. Det är 1984. Mitt under brinnande gruvstrejk så bestämmer sig en grupp av gayaktivister att stötta de strejkande gruvarbetarna och startar en pengainsamling. Men på grund av den tidens fördomar så tas inte pengarna emot av facket.  Aktivisterna bestämmer sig då för att hitta nya vägar för att lyckas. En väldigt fin film som lyfter tunga frågor på ett humoristiskt och lättsamt sätt. Pride är en perfekt att se när du behöver piggas upp.

Den tillbakalutade Jeff Lebowski (Jeff Bridges) blir misstagen för en miljonär med samma exakt namn av ett gäng kriminella. Hans bowlingvänner övertalar honom att söka upp miljonären för att få ersättning och han blir därmed indragen i en snurrig kidnappningshistoria.

I En oväntad vänskap följer vi Driss, förortskillen med en strulig uppväxt som kommer ut från fängelset. Han letar efter jobb och blir till slut anställd som personlig assistent till den förlamade Philippe – en välbärgad, bitter herre. På förhand verkar duon inte ha mycket gemensamt överhuvudtaget, men Driss har en livsglädje som smittar av sig på Philippe.

TILL FILMEN

Det är 1973 och den 15-åriga William (Patrick Fugit) är, precis som många andra vid den tiden, besatt av den nya rockmusiken. Allting förändras när musiktidningen Rolling Stones ber honom att skriva en artikel för tidningen, vilket leder till att han också åker på turné med det blivande storbandet Stillwater.

I norra England bor en ensamstående, kolgruvearbetande pappa med sin son Billy Elliot. När den 11-åriga Billy en dag upptäcker balett när han egentligen ska på boxningsträning, så förändras allt. Till en början håller han sin nya passion hemlig för sin pappa, men när Billys talang för balett uppmärksammas från andra håll så kan han inte längre dölja det.

En defekt familj, där den glasögonprydde och speciella flickan Olive drömmer om att ställa upp i en skönhetstävling. När chansen dyker upp så ställer hennes skeva familj upp och bestämmer sig för att bila tvärs över USA för sin dotters skull. Det här är feel good som känns hela vägen in i hjärtat.

Storstadspojken Ricky får en nystart hos en fosterfamilj på den nyzeeländska landsbygden. Men när en tragedi nästan tvingar Ricky att flytta till ett annat hem, ger han sig ut i vildmarken tillsammans med sin fosterfarbror. På flykt från ungdomsvård och polis så gör den udda duon allt för att hålla sig undan långt ute i den nyzeeländska naturen.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy