vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Bästa serierna någonsin – enligt IMDb

Johannes
Johannes
11 maj, 2023

Vilka serier är egentligen de bästa någonsin? Det finns förstås olika sätt att mäta – men om man ska tro filmsiten IMDb, där tittarna själva får vara med och betygsätta serierna, så finns det 10 tydliga favoriter. Vi har listat titlarna som toppar tittarnas lista – där det bjuds på allt från krigsdrama till kontorskomedi. Här är bästa serierna någonsin.

Breaking Bad – IMDb: 9,5

När kemiläraren och helyllepappan får reda på att han har obotlig cancer, så bestämmer han sig för att börja tillverka Crystal Meth för att kunna försörja sin familj och lämna efter sig ett ekonomiskt arv så att de klarar sig efter att han gått bort. Det leder till ett fullkomligt kaos, minst sagt.

Band of Brothers – IMDb: 9,4

Det kultförklarade krigsdramat Band of Brothers från 2001 kammade hem hela 7 Emmy Awards på den prestigefyllda galan – och tillhör en av de högst betygsatta serierna någonsin. I serien följer vi ett kompani med fallskärmsjägare på 1940-talet, från grundutbildningen till andra världskrigets slut. Det är en verklighetstrogen historia om kamratskap, om mod och vad krig gör med människan.

Chernobyl – IMDb: 9,4

Det historiska dramat Chernobyl blev en av 2019 års största succéer – och bakom serien hittar vi svenska regissören Johan Renck. Den är, precis som ni säkert redan insett, baserad på händelserna kring kärnkraftsolyckan i Chernobyl 1986. Även om många i viss mån redan är pålästa och vet en del om olyckan så ger serien en obehaglig inblick och en djupare förståelse för den.

The Wire – IMDb: 9,3

En gammal goding som aldrig blir för gammal. Denna kritikerrosade serie anses vara en av de bästa serierna som någonsin gjorts och det kan vi hålla med om. The Wire ger oss en skildring av kampen mellan polisen och knarklangande gäng i Baltimores västra delar.

Game of Thrones – IMDb: 9,2

HBO:s framgångssaga Game of Thrones är självklart med i toppen av serierna med högst betyg. Man kan konstatera att kungar, drottningar, riddare, och drakar faller många i smaken. Har du redan sett serien? Se om den! Ni hittar den här nedanför.

The Sopranos – IMDb: 9,2

Tony Soprano är en medelålders affärsman. Han har en kärleksfull familj och en psykiater, som han berättar alla sina hemligheter för. Förutom den hemlighet som hon redan känner till; Tony är en maffiaboss. The Sopranos ses av många som den främsta serien genom tiderna, så har du inte sett den – se till att göra det.

Sherlock – IMDb: 9,1

En modern, uppiffad tolkning av den klassiska berättelsen om Sherlock Holmes. Den här versionen utspelar sig nu på 2000-talet och Sherlock är precis som tidigare ett geni som sitter på en osannolik slutledningsförmåga – en egenskap han använder för att lösa brott som polisen inte lyckas lösa. Med sig har han självklart sin medhjälpare Dr. Watson.

Rick & Morty – IMDb: 9,1

I den här animerade komediserien för den lite äldre publiken får vi följa den galna, alkoholiserade och gränslösa vetenskapsmannen Rick och hans 14-åriga barnbarn Morty. Deras osannolika äventyr, som ibland sträcker sig långt utanför både vårt solsystem och vårt universum.

The Office – IMDb: 9,0

The Office utspelar sig på ett kontor, på pappersföretaget Dunder Mifflins kontor, för att vara mer exakt. Där får tittaren följa ett gäng stereotypiska anställda i deras vardagliga arbete. Bland de anställda finns Jim som är uppenbart intresserad av receptionisten Pam, Dwight är den framgångsrike medarbetaren som saknar social kompetens och chefen Michael Scott, som mest fördriver dagarna i sin ovilja att ta ansvar. Serien har en brittisk förlaga, där både Ricky Gervais och Martin Freeman står på rollistan. Men det är alltså den amerikanska versionen som rankas högst på IMDb – och den finns på HBO Max.

Seinfeld – IMDb: 8,9

Den här komediserien är så mycket kultförklarad en serie kan bli. Tittaren fick mellan 1989 och 1998 följa med i en handfull vänner i deras ytliga och ofta självupptagna liv på Manhattan.

Ibland vill man veta vad en film – eller serie – har för IMDb-betyg innan man ser den. Därför har vi märkt upp alla titlar i streamingguiden med betyg här. 

Populära inlägg

ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy