vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Fem kriminalserier du inte får missa – bäst just nu

Johannes
Johannes
28 sep, 2022

Genom åren har ett tydligt mönster uppenbarat sig: tittarna älskar crime. Allt från svenska polisserier till true crime-dokumentärer. Det verkar helt enkelt som behovet av kriminalare inte går att mätta. Vi har listat fem titlar som vi gillar lite extra just nu. Varsågoda – fem bra kriminalserier.

Han tillhör en av historiens mest ökända seriemördare: Jeffrey Dahmer. Under en period på 10 år mördade han 17 tonårspojkar innan han slutligen greps, men hur lyckas man hålla sig undan lagen så länge? Den här dramatiseringen följer med i turerna, från hans tid som mördare till rättegång till hans tid i fängelse. Missa inte!

I det verklighetsbaserade kriminaldramat Black Bird får vi se hur knarklangaren Jimmy får möjlighet att bli fri från sitt 10 år långa fängelsestraff – om han lyckas få en annan fånge att erkänna en lång rad av mord på unga flickor. Ni hittar serien här nedanför.

Kritikerrosade When They See Us är baserad på den verkliga historien som utspelade sig i New York i slutet av 80-talet, då fem mörkhyade tonåringar fastnar i en mardröm när de blir falskt anklagade för ett brutalt överfall i Central Park. Serien blev en smärtsam påminnelse om det amerikanska rättssystemets brister och den ojämlikhet som gynnar vissa mer än andra.

Detta är berättelsen inifrån Camorran – Neapels kriminella organisation – baserad på Robert Savianos bestseller – sett ur 30-åriga Ciros perspektiv, klanens gudfader Pietro Savastanos högra hand. Det är brutalt, rått och extremt spännande. Visserligen kom första säsongen redan 2014, men efter det har vi bjudits på fyra säsonger till – så den kvalar helt klart in bland kriminalserierna du inte får missa just nu.

Under 2021 fick vi dyka in i den undre världen fylld av droger, pengar och en kaotisk tillvaro då Netflix skapade en serie av Jens Lapidus Snabba Cash. Nu är vi framme vid den uppföljande andra säsongen, där jakten på snabba pengar fortsätter.

Vill du ha fler film- och serietips, nyheter eller annat som har med streaming att göra så kan du besöka vår blogg här.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy