vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Månadens femma – 5 bra tips att streama i helgen

Johannes
Johannes
19 jan, 2023

Det har blivit dags att bjuda den månatliga femman – en lista på fem titlar i fem olika genres. Den här gången vill vi på tv.nu tipsa på både serier och filmer från senaste åren som förbisetts av många – men som förtjänar sin stund i rampljuset. Det blir både spioner, rörande dokumentär och tänkvärd sci-fi.

Drama – Take Shelter

Curtis bor tillsammans med sin fru och sin döva dotter i en liten stad i USA. Under en period börjar han få allt för verkliga nattliga mardrömmar om att ett apokalyptiskt oväder är på ingång. I sin övertygelse så börjar han satsa allt – både pengar, jobb och sin relation – på att bygga ett skyddsrum för sin familj. Men är han galen? Eller betyder sanndrömmarna någonting?

Thriller – The Americans

I thrillerserien The Americans följer vi Phillip och Elizabeth Jennings. Utskickade från underrättelsetjänsten KGB utger sig duon för att vara ett vanligt, amerikanskt par i en vanlig förort till Washington. Samtidigt som de måste samla in sekretessbelagd information och lönnmörda människor som står i deras väg tvingas paret samtidigt navigera i livet så som vi känner det; kärlekstrubbel, barn som växer upp och jobbiga grannar.

Dokumentär – Alive Inside

Den ideella organisationen Music & Memory, grundat av Dan Cohen, gör allt för att kämpa mot ett sjukhussystem som vittrat sönder. Organisationen vill visa på musikens förmåga att läka och bekämpa minnesförlust bland dementa och folk sjuka i alzheimer bland annat. Alive Inside är en rörande dokumentär som ingen borde missa.

Sci-fi – I Origins

Dr. Ian Gray forskar inom molekylärbiologi och ögats utveckling. En dag gör han och hans genialiska labbpartner en otippad och smått fantastisk upptäckt som ska omkullkasta allt vetenskapen har lärt honom. Men upptäckten kan samtidigt få enorma konsekvenser på samhället i stort.

Komedi – Fleabag

Hennes mamma har gått bort, hennes pappa har blivit tillsammans med hennes obehagliga gudmor. Bästa vännen tog livet av sig av misstag och livet är känslomässigt kaos. I brittiska Fleabag väver skaparen Phoebe Waller-Bridge samman livets avigsidor till en högst sevärd mörk komedi där hon också spelar huvudrollen.

ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy