vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

7 omtalade premiärer i januari 2023

Johannes
Johannes
09 jan, 2023

Januari månad är för många en av årets tuffaste: plånboken ekar tom efter jul- och nyårsfirande, det nordiska mörkret känns mer kompakt än någonsin och våren känns avlägsen. Men tur är väl då att vi har streaming att njuta av. Månaden bjuder på ett par trevlig premiärer, vilka vi listar här nedan. Det blir allt från zombieapokalyps till kultförklarad frågesport som återvänder.

The Menu – 11 januari – Disney+

I skräck/thriller-dramat The Menu följer vi ett par, Margot och Taylor, som reser till en exklusiv restaurang på en ö, där kocken har förberett en lyxig meny – med några chockerande överraskningar. I rollerna hittar vi en skara stjärnor som Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy och Nicholas Hoult.

Vikings: Valhalla – 12 januari – Netflix

Japp, det är dags för tittarna att backa det historiska bandet och dyka ner i vikinga-historier igen. För den 12 januari är det premiär för den andra säsongen av Vikings: Valhalla. Passa på att streama den första säsongen här om ni inte hunnit det än!

Händelser vid vatten – 13 januari – SVT Play

Baserad på Kerstin Ekmans roman med samma titel så är det nu dags för SVT:s storsatsning Händelser vid vatten att ha premiär. Den sträcker sig över ett spann på 20 år, där ett dubbelmord i början av 70-talet kastar långa, mörka skuggor över det lilla samhället Svartvatten ända in på 90-talet. Pernilla August, Alba August och Rolf Lassgård är några av skådisarna som dyker upp i serien.

Last of Us – 16 januari – HBO Max

En av årets mest efterlängtade serier kommer redan i januari, då HBO Max har premiär för Last of Us. Serien är baserad på ett kultförklarat tv-spel, där världen mer eller mindre gått under efter en stor zombieapokalyps. Två av de få som överlevt är Ellie och Joel, som ger sig ut på en livsfarlig vandring genom USA för att hitta svar som kan rädda världen.

1923 – 16 januari – Skyshowtime

I slutet av 2021 fick Yellowstone en så kallad prequel – alltså en berättelse om vad som hände innan händelserna i originalserien. Den fick titeln 1883 och utspelar sig inte helt oväntat nog i slutet av 1800-talet. Nu är det dags att ta nästa steg i släktens historia. För i serien 1923, där vi får följa Duttonsläktens liv på ranchen under 1900-talets första hälft. En tid då allt från pandemier, torka och den stora depressionen plågade Montana. I huvudrollerna får vi se inga mindre än Harrison Ford och Helen Mirren.

That '90s Show – 19 januari – Netflix

Många 80- och 90-talister satt säkert hemma om eftermiddagarna och följde komedin That 70’s Show – serien som kretsade kring ett gäng ungdomar på 70-talet. Nu är en uppföljande serie på gång, men den här gången har 20 år passerat och det utspelar sig istället på det goda 90-talet. Flera av de populära skådisarna gör comeback, däribland Ashton Kutcher, men fokus ligger istället på ett nytt gäng ungdomar (som är barn till That 70’s Show-karaktärerna).

Jeopardy – 30 januari – Discovery+/Kanal 5

Att kalla Jeopardy för ett kultprogram är ingen överdrift – programmet var oerhört populärt under 90- och en bit in på 2000-talet. Nu återvänder konceptet, den här gången med Mikael Tornving som programledare. Vässa intellektet och bänka dig framför tv:n – den 30 januari.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy