vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

SVT köper tillbaka OS-rättigheterna

Johannes
Johannes
17 jan, 2023

SVT har köpt tillbaka rättigheterna för OS.

Från och med vinter-OS i Italien 2026 så kommer vi svenskar kunna följa OS-festen på SVT igen. Det bekräftar kanalen i ett pressmeddelande.

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne, vd på SVT.  

Först ut är vinter-OS 2026 i Cortina, Italien, som sen följs av sommar-OS 2028 i Los Angeles, vinter-OS 2030 och sommar-OS 2032 i Brisbane. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Från och med 2026 bjuder vi in alla som vill till den stora OS-festen i tv, säger Hanna Stjärne, vd på SVT.  

Första gången den svenska tv-publiken kunde följa OS var 1960 och nu är spelen alltså tillbaka i SVT. 

– Jag tror att idrottsrörelsen, public service-medier och publiken längtat efter den gemenskap, de breda kollektiva minnena kring magiska ögonblick man historiskt skapat tillsammans i sina länder. Med den olympiska rörelsen har det varit en speciell relation ända sedan BBC skrev mediehistoria genom att livesända de olympiska spelen i London 1948, säger SVT:s mediedirektör Jan Helin.

Här är de fyra kommande Olympiska spel som kommer sändas på SVT:

2026 – Vinter-OS i Milano Cortina Italien 

2028 – Sommar-OS i Los Angeles USA 

2030 – Vinter-OS - värdland ej klart 

2032 – Sommar-OS i Brisbane Australien

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy