vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Vintersport 2022/2023 – från längdskidor till skidskytte

Johannes
Johannes
19 jan, 2023

Vintersporten är mer eller mindre helig i Sverige. Genom åren har vi sett en och annan legend passera – från Stenmark till Wiberg till Magdalena Forsberg. Nu är det vinter igen och dags för svenska folket att bänka sig framför tv:n och följa våra åkares framfart ute i världen. Därför har vi på tv.nu bestämt att samla all nödvändig info på ett och samma ställe. Det blir allt från tv-tider till datum och scheman. Vi delar upp det i mästerskap och i de olika grenarna för att göra det så enkelt som möjligt.

Höjdpunkter i januari

* 20-21 januari – Alpint världscupen störtlopp herrar Kitzbühel, Österrike
* 21-22 januari – Längdskidor världscupen, Milano, Italien
* 23-29 januari – Skidskytte, EM Lenzerheide, Schweiz
* 27-29 januari – Längdskidor världscupen Les Rousses, Frankrike

Skid-VM 2023 – plats, datum och tv-tider

En av de större händelserna under kommande vintersportsäsong är förstås skid-VM 2023. Här är det du behöver veta:

Datum: 21 februari-5 mars
Plats: Planica, Slovenien.
Sänds: Viaplay äger rättigheterna. Så vill du streama så är det Viaplay som gäller samt V sport vinter och TV6 för linjära sändningar.
Tävlingar: Längdskidor, backhoppning och nordisk kombination.
Medaljhopp: På damsidan så har Sverige i princip chans på guld i alla längdgrenar nu när norska Therese Johaug är ute ur leken. På herrsidan ser det lite skralare ut, men veteranen Calle Halvarsson har visat fin form i säsongsupptakten efter ett par struliga år.

Längdskidor – världscupen 2022/2023

Datum: 25 november-26 mars
Sänds: Viaplay (streaming) samt V sport vinter och TV6.
Svenska medaljhopp: Frida Karlsson, Maja Sundling och Linn Svahn, som tränat i egen regi. Ebba Andersson, Jonna Sundling.. Listan kan göras lång! Även här är det damerna som gäller, men man kan förstås hålla koll på talangen William Poromaa och ovan nämnda veteran – Calle Halvarsson.

Skidskytte – världscupen 2022/2023

Datum: 29 november-19 mars
Sänds: SVT1 och SVT Play
Svenska medaljhopp: Det är två starka lag, både på dam- och herrsidan. Men på förhand är det Elvira Öberg (kom tvåa i totalen i fjol) och Sebastian Samuelsson (kom trea i fjol) som är favoriter, men man ska aldrig utesluta ett par skrällar.

Vill ni se hela schemat för världscupen i skidskytte så hittar ni det här.

Skidskytte-VM 2023

Datum: 8-19 februari
Plats: Oberhof, Tyskland.
Sänds: SVT1 och SVT Play.
Svenska medaljhopp: Precis som i världscupen så är Sverige starka, framför allt på damsidan. Elvira Öberg och syster Hanna Öberg bland annat – och sen givetvis Sebastian Samuelsson bland herrarna. Där har ni ett par åker som väntas bli giftiga.

ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy