Tillbaka till Aftonbladet

Kunskapskanalen Fredag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

16:00 UR Samtiden

Samtal och talare i tiden från lärosäten och arenor - vetenskap och kunskap.

16:00 Idrott och mångfald: Jag är inte dum i huvudet - Jag har asperger
16:25 Fritidsnätet - ett lyckat samarbete
16:40 Erfarenheter från idrotten och livet med en diagnos
17:15 Allas rätt att vara med
17:45 Mr Tourette och jag

Från 2015. Från 24/4.

Läs mer på vår UR Samtiden-sajt!

Showview: -

Favorit

16:00 Idrott och mångfald: Jag är inte dum i huvudet - Jag har asperger

Joanna Halvardsson är 26 år och har Aspergers syndrom. Hon fick diagnosen vid 14 års ålder och har sedan dess velat visa att hon lever ett vanligt liv som vem som helst. Och att en funktionsnedsättning inte behöver vara ett hinder utan en styrka. Arrangör: Karlstads universitet. Repris från 24/4.

Läs mer på vår Idrott och mångfald: Jag är inte dum i huvudet, jag har Asperger-sajt!

Showview: -

Favorit

16:25 Fritidsnätet - ett lyckat samarbete

Markus Blomqvist, berättar om att starta och driva en webtjänst för personer med olika funktionsnedsättningar. Syftet är att ge alla med funktionsnedsättning en större chans till en aktiv fritid och ett större socialt nätverk. Arrangör: Karlstads universitet. Repris från 24/4.

Läs mer på vår Fritidsnätet - ett lyckat samarbete-sajt!

Showview: -

Favorit

16:40 Erfarenheter från idrotten och livet med en diagnos

Ett samtal med aktiva, föräldrar och ledare om erfarenheter från idrotten och livet. Om hur idrott kan bli ett redskap för att dämpa en hyperaktiv personlighet, och om vikten av rutiner, planering och kunskap hos ledare. Arrangör: Karlstads universitet. Repris från 24/4.

Läs mer på vår Erfarenheter från idrotten och livet med en diagnos-sajt!

Showview: -

Favorit

17:15 Allas rätt att vara med

Kunskap om vad som döljer sig bakom "bokstäverna" i diagnoserna är positivt för individen, idrottsföreningarna och samhället i stort. Det menar Aila Ibanez Mengüc vid Riksidrottsförbundet. Hon har tre idrottsaktiva barn i åldrarna 11, 9 och 7 år och är även barnledare på fritiden. Hon har spelat basket på elitnivå i Sverige, USA och på Cypern. Dessutom har hon själv adhd. Arrangör: Karlstads universitet. Repris från 24/4.

Läs mer på vår Allas rätt att vara med-sajt!

Showview: -

Favorit

17:45 Mr Tourette och jag

Pelle Sandstrack, författare och ofrivillig ståuppare, tvingades som ung sluta med hockeyn när tvångssyndromen tog över hans liv. I dag har han vänt det som en gång var ett stort problem och livskatastrof, till att bli en tillgång och ett yrke. Arrangör: Karlstads universitet. Repris från 24/4.

Läs mer på vår Mr Tourette och jag-sajt!

Showview: -

Favorit

19:00 En stad - en historia

Historisk reportageserie från 2015. Avsnitt 5 av 14. Stockholm. När Christina Nilsson besökte Stockholm 1885 samlades 50 000 människor på kajen framför Grand Hotel för att lyssna till den världsberömda sopranens sång. Den improviserade konserten slutade i kaos och panik med många döda. Vid tiden för olyckan stod Christina på höjden av sin karriär, som började på marknaderna i Småland och som förde henne till operascenerna i Paris, London och New York. Även 14/8 i SVT1.

Läs mer på vår En stad - en historia-sajt!

Showview: -

Favorit

19:10 Världen: Berlinmuren och min partyfarbror

Dokumentär. I det forna Västberlin levde Dragan på lättförtjänade pengar från bordellverksamhet och handel mellan öst och väst. Efter Berlinmurens fall blev han beroende av ekonomiskt stöd. Filmaren Vuk reser till Berlin för att söka upp sin omtalade farbror Dragan och hans gamla kollegor. UR. Från 29/6. Även 5/7.

Läs mer på vår Världen: Berlinmuren och min partyfarbror-sajt!

Showview: -

Favorit

20:10 Världens fakta: Kvinnorna som förändrade historien

Dramatiserad faktaserie från 2013. Avsnitt 4 av 6. Katarina den stora. Från 2014. Även 5/7 och 6/7.

Läs mer på vår Världens fakta: Kvinnorna som förändrade historien-sajt!

Showview: -

Favorit

21:00 Min sanning: Inga-Britt Ahlenius

Min sanning: Inga-Britt Ahlenius

Svenskt intervjuserie från 2013. Säsong 3. Avsnitt 8 av 8. Inga-Britt Ahlenius är omstridd sanningssägare och tidigare revisionschef i FN. Programledare: Petter Ljunggren. Från 2013. Även 4/7.

Läs mer på vår Min sanning: Inga-Britt Ahlenius-sajt!

Showview: -

Favorit

22:00 Livet är en tågresa

Reportageserie från 2012. Avsnitt 3 av 7. Tanzania. Tågresan går från Mwanza vid Victoriasjöns strand, via Dar es Salaam till Mbeya i söder. Förutom orörd natur och Mount Kilimanjaro är landet känt för sin fattigdom. På tåget möter vi unga som siktar mot ett bättre liv och utbildning. Från 1/7. Även 4/7 och 5/7.

Läs mer på vår Livet är en tågresa-sajt!

Showview: -

Favorit

22:50 Dokument utifrån

Påven och pengarna. Brittisk dokumentär från 2014. Katolska kyrkan skakas av skandaler. Det handlar om sexuella övergrepp, penningtvätt och korruption. Den nye påven Franciskus har sagt att han ska rensa upp i missförhållandena. Han har starka ekonomiska och rent kriminella intressen mot sig och frågan är om han kommer att lyckas. Från 1/7.

Läs mer på vår Dokument utifrån-sajt!

Showview: -

Favorit

23:55 Hemlös och hoppfull

Dokumentär. Rogue, Kasey och Anthony är tre hemlösa ungdomar i Chicago. Trots olika bakgrund med missbruk och utsatthet handlar deras historier om överlevnadskamp, studiemotivation och framtidshopp. Från UR. Från 27/6.

Läs mer på vår Hemlös och hoppfull-sajt!

Showview: -

Favorit

00:45 En bok, en författare

Författarsamtal. Avsnitt 65 av 140. Född fenomenal. Josephine Bornebusch, känd för sin roll som Mickan i tv-serien Solsidan, kommer ut med sin debutroman. "Född fenomenal" är en rapp och originell ungdomsbok om Anne Frank, besatthet, och om hur ett par snygga jeans kan leda hela vägen till Amsterdam. Intervjuare: Tara Moshizi. Från UR. Från 6/2.

Läs mer på vår En bok, en författare-sajt!

Showview: -

Favorit