Tillbaka till Aftonbladet

Kunskapskanalen Fredag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

16:00 UR Samtiden

Samtal och talare i tiden från lärosäten och arenor - vetenskap och kunskap.

16:00 Vart är USA på väg?: USA och energirevolutionen
16:40 Utrikespolitiken efter Obama
17:10 De transatlantiska relationerna
17:40 Paneldiskussion om utrikes- och säkerhetspolitik
18:25 USA:s roll i världsekonomin

Från 2015. Från 5/6.

Läs mer på vår UR Samtiden-sajt!

Showview: -

Favorit

16:00 Vart är USA på väg?: USA och energirevolutionen

USA har haft framgångar med utvinning av skiffergas och skifferolja och går mot ett eventuellt energioberoende. Vad innebär detta för amerikansk säkerhetspolitik och för landets relationer med Mellanösten, Asien och Europa? Arrangör: Utrikespolitiska institutet. Repris från 5/6.

Läs mer på vår Vart är USA på väg?: USA och energirevolutionen-sajt!

Showview: -

Favorit

16:40 Utrikespolitiken efter Obama

2016 är det åter presidentval i USA. Eftersom det anses vara världens mäktigaste ämbete är det viktigt att försöka förutspå vem som kommer efter Barack Obama och hur det påverkar resen av världen. Kommer det bli fokus på in- eller utrikespolitiken? Arrangör: Utrikespolitiska institutet. Repris från 5/6.

Läs mer på vår Utrikespolitiken efter Obama-sajt!

Showview: -

Favorit

17:10 De transatlantiska relationerna

Mike Winnerstig, säkerhetspolitisk analytiker, beskriver europeisk säkerhetspolitik och amerikansk Europapolitik. USA:s förhållande till Europa har varierat genom åren oavsett presidentens partibeteckning. Arrangör: Utrikespolitiska institutet. Repris från 5/6.

Läs mer på vår De transatlantiska relationerna-sajt!

Showview: -

Favorit

17:40 Paneldiskussion om utrikes- och säkerhetspolitik

Vem vinner nästa presidentval i USA? Är det slaget om medelklassen som gäller för att vinna valet? En panel med USA-sakkunniga diskuterar dagsläget i USA och analyserar vilka faktorer som är viktiga och spelar störst roll inför presidentvalet 2016. Arrangör: Utrikespolitiska institutet. Repris från 5/6.

Läs mer på vår Paneldiskussion om utrikes- och säkerhetspolitik-sajt!

Showview: -

Favorit

18:25 USA:s roll i världsekonomin

Ekonomen Robert Bergqvist försöker ge en bild av amerikansk ekonomi. Världsläget är oerhört komplext och enormt många faktorer påverkar och samverkar. Men globaliseringens effekter och var USA:s ekonomi befinner sig i nuläget ger några svar. Arrangör: Utrikespolitiska institutet. Repris från 5/6.

Läs mer på vår USA:s roll i världsekonomin-sajt!

Showview: -

Favorit

19:00 Världen: Finanshajens avslöjande

Dokumentär. Rainer Voss var en av Tyskland främsta investmentbankirer. Han ger oss en unik insyn och avslöjar vad som händer i "trading rooms" och vid "makers deal". Vilka mekanismer i bank- och finansbranschen styr egentligen världens ekonomiska uppgång och fall? Från 3/8. Även 9/8.

Läs mer på vår Världen: Finanshajens avslöjande-sajt!

Showview: -

Favorit

20:00 Kvinnors liv och möjligheter

Dokumentärserie. Avsnitt 3 av 4. Somalia och Indien. Journalisten Nicholas Kristof möter bland andra indiska Urmi Basu som arbetar för att de prostituerade kvinnornas barn inte ska tvingas leva som prostituerade. Om kvinnors fattigdom, våld mot kvinnor, könsstympning och brist på mödravård. Även 9/8 och 10/8.

Läs mer på vår Kvinnors liv och möjligheter-sajt!

Showview: -

Favorit

21:00 Min sanning: Nina Björk

Min sanning: Nina Björk

Svenskt intervjuserie. Säsong 3. Avsnitt 7 av 8. Programledare Petter Ljunggren möter författaren och opinionsbildaren Nina Björk. Från 2013. Även 8/8.

Läs mer på vår Min sanning: Nina Björk-sajt!

Showview: -

Favorit

22:00 Livet är en tågresa

Reportageserie från 2012. Avsnitt 1 av 7. Argentina. Filmaren Robert Hof och sonen Erik reser med tåg genom Argentina. Under resan möter de människor som berättar om sin passion för tango och den argentinska kulturen. De delar med sig av framtidsvisioner och planer, men även minnen från militärjuntans fasor. Från UR. Från 5/8. Även 8/8 i Kunskapskanalen och 9/8 i Kunskapskanalen.

Läs mer på vår Livet är en tågresa-sajt!

Showview: -

Favorit

22:50 Dokument utifrån: Amerikas fördolda stater

Amerikansk dokumentär från 2014. Avsnitt 3 av 3. Vår förlorade integritet. Edward Snowdens avslöjanden skapade historiens största läcka av hemligstämplad information. I denna tredelade dokumentär får vi en unik inblick i hur det gick till när USA byggde upp och utvecklade det mest avancerade övervakningssystemet någonsin i strid mot sin egen författning. Från 5/8.

Läs mer på vår Dokument utifrån: Amerikas fördolda stater-sajt!

Showview: -

Favorit

23:45 Tuffa tonår i Rich Hill

Dokumentär. Tonårspojkar i Missouri, USA, som lever i utsatthet med frånvarande eller missbrukande föräldrar, försöker hålla liv i drömmen om en bättre framtid. De spelar fotboll och åker skateboard, som miljoner pojkar världen över, men när de kommer hem möter de våld, misshandel och uppgivenhet. Från 1/8.

Läs mer på vår Tuffa tonår i Rich Hill-sajt!

Showview: -

Favorit

00:35 En bok, en författare

Författarsamtal. Säsong 12. Avsnitt 6 av 60. Stå i bredd. Ebba Witt Brattström är litteraturprofessor. I "Stå i bredd" beskriver hon 70-talet som både livaktigt och litterärt innovativt. 70-talsfeminismen var banbrytande för litteratur skriven av såväl kvinnor som män. Intervjuare: Mårten Blomkvist. Från UR. Från 13/3.

Läs mer på vår En bok, en författare-sajt!

Showview: -

Favorit