TV10 Torsdag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

08:30 I närkamp med förfäderna

Brittisk dokumentärserie från 2012. Säsong 1. Avsnitt 2 av 5. Dick ger teamet i uppgift att bygga en katapult, det romerska rikets allra mest skräckinjagande vapen. För romarna tog det århundraden att fullända uppfinningen. Gänget har tre dagar på sig. Även senare i dag.

Läs mer på vår I närkamp med förfäderna-sajt!

Showview: -

Favorit

09:30 Time team

Brittisk dokumentärserie från 2013. Säsong 20.Avsnitt 1. Teamet gräver ut en enorm vall på en golfbana som en gång i tiden var en skjutbana. De hittar tiotusentals hylsor begravda i marken. Programledare: Tony Robinson. Även senare i dag.

Läs mer på vår Time team-sajt!

Showview: -

Favorit

10:35 Expedition vithaj

Amerikansk dokumentärserie från 2012. Säsong 1. Avsnitt 1 av 10. Chris Fischer och hans våghalsiga manskap fångar och märker vithajar medan de försöker ta reda på allt de kan om farliga havsdjur.

Läs mer på vår Expedition vithaj-sajt!

Showview: -

Favorit

11:35 Iron men

Iron men

Amerikansk dokumentärserie från 2012. Säsong 1.Avsnitt 10. I Manhattan fortsätter bygget av Tower 4, men sommarhettan och vinden gör det svårt att slutföra de fyra sista våningarna.

Läs mer på vår Iron Men-sajt!

Showview: -

Favorit

12:05 I närkamp med förfäderna

Brittisk dokumentärserie från 2012. Säsong 1. Avsnitt 2 av 5. Dick ger teamet i uppgift att bygga en katapult, det romerska rikets allra mest skräckinjagande vapen. För romarna tog det århundraden att fullända uppfinningen. Gänget har tre dagar på sig. Från tidigare i dag.

Läs mer på vår I närkamp med förfäderna-sajt!

Showview: -

Favorit

13:05 Time team

Brittisk dokumentärserie från 2013. Säsong 20.Avsnitt 1. Teamet gräver ut en enorm vall på en golfbana som en gång i tiden var en skjutbana. De hittar tiotusentals hylsor begravda i marken. Programledare: Tony Robinson. Från tidigare i dag.

Läs mer på vår Time team-sajt!

Showview: -

Favorit

14:00 Alaskas vilda västern

Amerikansk realityserie från 2013. Säsong 1. Avsnitt 8 av 10. Jim hjälper en far och hans dotter att leva enligt alaskisk tradition - ett med naturen. En lömsk guldgrävare lockar in Ken i en affär som kan bli en stor triumf - eller en enorm förlust.

Läs mer på vår Alaskas vilda västern-sajt!

Showview: -

Favorit

14:55 Brit cops

Brittisk dokumentärserie från 2009. Säsong 2. Avsnitt 6 av 10. Actionspäckad serie om den brittiska polisens spännande och skrämmande vardag. Här följer vi bland annat poliser som jobbar under täckmantel med knarklangning och trafikpoliser som försöker förhindra olyckor och farliga beteenden som rattfylla och fortkörning. Vare sig det handlar om stulna fordon på landsbygden eller inbrott och gängbråk i London kommer den brittiska ordningsmakten att kämpa för att lösa brotten. De arbetar på landets gator, i luften - och under vattnet. Varje dag möts den brittiska ordningsmakten av nya utmaningar och gör allt de kan för att polisarbetet ska vara i världsklass.

Läs mer på vår Brit Cops-sajt!

Showview: -

Favorit

15:50 Livsfarliga flygresor

Brittisk dokumentärserie från 2013. Säsong 2. Avsnitt 1 av 10. Piloterna träffas i ett parkeringshus för flygplan och berättar om den förra säsongens mest dramatiska händelser. Vi möter även den artonåriga nya piloten Claire, som är Kerrys dotter.

Läs mer på vår Livsfarliga flygresor-sajt!

Showview: -

Favorit

16:50 Tekniken bakom: Jättemaskiner

Brittisk dokumentärserie från 2012. Säsong 1.Avsnitt 1. En jumbojet nedmonteras och sätts omsorgsfullt ihop på nytt inför nästa flygning. Ingenjören och komikern Tom Wrigglesworth arbetar tillsammans med maskinteknikern Rob Bell ombord på Victor X-ray, en 200 ton tung Boeing 747 värd över 21 miljoner kronor.

Läs mer på vår Tekniken bakom: jättemaskiner-sajt!

Showview: -

Favorit

18:00 Livsfarliga flygresor

Brittisk dokumentärserie från 2013. Säsong 2. Avsnitt 4 av 10. Med 8000 kilometer bakom sig möter Pete och Cory hård motvind och sjunkande bränslenivåer. Ska de vända tillbaka eller fortsätta? Samtidigt går det trögt för Marcio och Kerry på Grönland.

Läs mer på vår Livsfarliga flygresor-sajt!

Showview: -

Favorit

19:00 Motorsport

Motorsport

Race Off. Från Bydgoszcz.

Läs mer på vår Motorsport-sajt!

Showview: -

Favorit

22:00 Brit cops

Brittisk dokumentärserie från 2009. Säsong 2. Avsnitt 7 av 10. Actionspäckad serie om den brittiska polisens spännande och skrämmande vardag. Här följer vi bland annat poliser som jobbar under täckmantel med knarklangning och trafikpoliser som försöker förhindra olyckor och farliga beteenden som rattfylla och fortkörning. Vare sig det handlar om stulna fordon på landsbygden eller inbrott och gängbråk i London kommer den brittiska ordningsmakten att kämpa för att lösa brotten. De arbetar på landets gator, i luften - och under vattnet. Varje dag möts den brittiska ordningsmakten av nya utmaningar och gör allt de kan för att polisarbetet ska vara i världsklass. Även i natt.

Läs mer på vår Brit Cops-sajt!

Showview: -

Favorit

23:00 Asiens undre värld

Amerikansk dokumentärserie från 2011. Lönnmördare. Lejda mördare är verksamma i organiserade nätverk i Filippinernas huvudstad. Stan är full av vapen och kulorna viner tätt när rivaliserande gäng härjar på gatorna medan poliser skjuts ned och politiker fruktar för sina liv. I det här avsnittet hamnar vi mitt emellan professionella lejda mördare och lagen. Men dessa underjordiska nätverk av skarpskyttar är själva hotade eftersom polisen är dem hack i häl. Vi får höra från båda sidor och veta mer om deras långvariga strider för att ta kontroll över det kaotiska Manila.

Läs mer på vår Asiens undre värld-sajt!

Showview: -

Favorit

23:30 Asiens undre värld

Amerikansk dokumentärserie från 2011. Barnsexbanditer. Pedofili är ett av världens mest avskyvärda brott eftersom förövarna utnyttjar de försvarslösa och oskyldiga. Pedofiler frodas i sydostasiatiska länder, där lagen är full av luckor och offren som mest sårbara. Kambodjas underutvecklade sociala infrastruktur har orsakat en ökänd marknad för sexturism. Vi får höra chockerande berättelser från offren och följer med på hemliga uppdrag för att gillra fällor som ska fånga internationella pedofiler på bar gärning.

Läs mer på vår Asiens undre värld-sajt!

Showview: -

Favorit

00:00 Asiens undre värld

Amerikansk dokumentärserie från 2011. Knarklangare. Polisen uppskattar att 1,7 miljoner människor I Filippinerna är drogberoende. Langare och tillverkare fortsätter att producera dessa lönsamma olagliga ämnen, säljs droger värda omkring 20 miljoner dollar varje dag landet runt. Vi får höra verkliga langares, och även långvariga missbrukares, berättelser om hur deras liv i denna underjordiska industri ser ut. Här får vi veta varför Shabu (metamfetamin-hydroklorid) trots dess fasansfulla negativa biverkningar förblir Filippinernas mest populära drog.

Läs mer på vår Asiens undre värld-sajt!

Showview: -

Favorit

00:30 Asiens undre värld

Amerikansk dokumentärserie från 2011. Hallickar. Sexindustrin har tjänat stora pengar under många generationer. Hallickarna är de som tjänar på industrin genom att lura kvinnor in i organiserade prostitutionsligor. I Mongoliet beräknar man att det går en prostituerad för varje 140 stycken invånare. I Hong Kong ägs industrin av The triads. Vi tjuvkikar på Asiens hallickar och hör vittnesmål från hallickar både i fängelse och i frihet. Sedan berättar Mongoliets avdelning för organiserad brottslighet om vilka områden de bevakar.

Läs mer på vår Asiens undre värld-sajt!

Showview: -

Favorit

01:00 Alaskas vilda västern

Amerikansk realityserie från 2013. Säsong 1. Avsnitt 9 av 10. Jim har en plan som kan sätta Wild West Guns på kartan i den stora världen för vapentillverkning. Men det är en chansning som sätter hela verksamheten på spel.

Läs mer på vår Alaskas vilda västern-sajt!

Showview: -

Favorit

02:00 Det svarta guldet

Amerikansk dokumentärserie från 2010. Säsong 3. Avsnitt 4 av 13. Först försöker Freddy att muta markägarinnan Peggy. Sedan beger sig Tank till flygplatsen för att hämta sin fru innan det är för sent. Cheston faller offer för en hemsk olycka.

Läs mer på vår Det svarta guldet-sajt!

Showview: -

Favorit

03:00 Brit cops

Brittisk dokumentärserie från 2009. Säsong 2. Avsnitt 7 av 10. Actionspäckad serie om den brittiska polisens spännande och skrämmande vardag. Här följer vi bland annat poliser som jobbar under täckmantel med knarklangning och trafikpoliser som försöker förhindra olyckor och farliga beteenden som rattfylla och fortkörning. Vare sig det handlar om stulna fordon på landsbygden eller inbrott och gängbråk i London kommer den brittiska ordningsmakten att kämpa för att lösa brotten. De arbetar på landets gator, i luften - och under vattnet. Varje dag möts den brittiska ordningsmakten av nya utmaningar och gör allt de kan för att polisarbetet ska vara i världsklass. Från i kväll.

Läs mer på vår Brit Cops-sajt!

Showview: -

Favorit

04:00 Dödliga redskap

Brittisk dokumentärserie från 2012. Säsong 1.Avsnitt 4. Om några av historiens dödligaste vapen, från romerska svärd och spjut, till första världskrigets kulsprutor och sprängämnen. Det här är en titt på stridens brutala verklighet som undersöker hur vapen utvecklats och effektiviserats genom tiderna. Genom experiment avslöjas hur ett blad och en kula formades så att skadorna de orsakade inte gick att behandla, medan kriminaltekniska experter förklarar hur barbariskt de skadade ofta behandlades.

Läs mer på vår Dödliga redskap-sajt!

Showview: -

Favorit