vidare till tv.nu
Dollagattis

Dollagattis

Dokumentär, Miniserie, Sverige - SVT2, Sön 13 Jan 18:00, Säsong 1, Avsnitt 1

Vi möter tre starka samiska kvinnor som alla satt avtryck i historien. Anna-Karin Niia leder samtalen och eldplatsen är noga vald av kvinnorna. Först ut är journalisten och konstnären Maj Lis Skaltje som pratar om kärleken till renen, slöjden och hur jojken följt henne genom livet. Det blir ett starkt möte på platsen som Maj Lis valt, Gorževuolli, ett äldre sommarviste i Girjas sameby.
00

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Avsnitt 1play
  Dokumentär, Miniserie

  Vi möter tre starka samiska kvinnor som alla satt avtryck i historien. Anna-Karin Niia leder samtalen och eldplatsen är noga vald av kvinnorna. Först ut är journalisten och konstnären Maj Lis Skaltje som pratar om kärleken till renen, slöjden och hur jojken följt henne genom livet. Det blir ett s...

 • Avsnitt 2play
  Dokumentär, Miniserie

  Vi möter Åsa Simma som nu basar över Giron Sámi Teáhter. Redan som barn var köksgolvet hennes scen. I lávvun har Åsa och programledare Anna-Karin Niia ett samtal om Åsas brinnande intresse för politik och samiska frågor.

 • Avsnitt 3
  Dokumentär, Miniserie

  Vi möter Gudrun Kuhmunen vid Linaälvens strand. Gudrun var med och startade Laponiatjuottjudus, en organisation med samisk majoritet i styrelsen för Laponia världsarv. Gudrun räds varken att leda landets samebyar eller lyfta koloniseringen av Sápmi på agendan.

 • 1