vidare till tv.nu
Slöjdreportage

Slöjdreportage

2018, Dokumentär, Sverige - Kunskapskanalen, Lör 12 Jan 15:00, repris, Säsong 1, Avsnitt 2 av 5

Det började med intresset för ekologisk mat. Och utifrån det skapade de konceptet med att hitta allt material till sina möbler inom en femmilsradie. På gården i Torsåker utanför Gävle tillverkar de pallar och sidobord där man med ett identifikationsnummer på varje möbel kan spåra varifrån allt från trädet till linoljan i färgen kommer.
00

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Hårkullorplay
  Dokumentär

  Under 1800-talet hade hårslöjd och postischtillverkningen sin guldålder. När kort hår blev mode försvann hårkonst allt mer i glömska innan ett par entusiaster startade kurser i hårslöjd i Våmhus i slutet av 50-talet. Sedan dess håller hårnätet liv i traditionen i Våmhus i Dalarna.

 • Avsnitt 2 - Trämöblerplay
  Dokumentär

  Det började med intresset för ekologisk mat. Och utifrån det skapade de konceptet med att hitta allt material till sina möbler inom en femmilsradie. På gården i Torsåker utanför Gävle tillverkar de pallar och sidobord där man med ett identifikationsnummer på varje möbel kan spåra varifrån allt fr...

 • Avsnitt 3play
  Dokumentär

  Lina Sofia Lundin i Falun vill få växtfärgning att verkligen bara bestå av växter och inte tillsatta kemiska ämnen för att färgerna ska fastna. Hon har experimenterat med allt från komposten hemma till att odla färgväxter i många år.

 • Avsnitt 4 - Rotslöjdplay
  Dokumentär

  Rötter eller gräs används över hela världen till att göra skålar, smycken och andra ting. I den samiska kulturen är den uråldriga rotslöjden speciell.

 • Avsnitt 5 - Samiskt glas
  Dokumentär

  Lena Sandberg Johansson i Jokkmokk vill ta sitt samiska arv in i våra moderna hem.

 • 1