vidare till tv.nu
Drottningens hemliga agenter

Drottningens hemliga agenter

Kunskapskanalen, Tis 22 jan 22:55 - 23:50, repris

Dokumentär, Historisk drama, Storbritannien, Säsong 1, Avsnitt 3

Kung James av Skottland ska nu ta över drottning Elisabets tron, på inbjudan av agenten Robert Cecil. Samtidigt har den katolska prästen John Gerard ägnat sitt liv åt att förstöra den protestantiska stat Elisabeth har skapat och har efter sin flykt från fångenskapen har han slagit sig ihop med en katolsk extremist, även känd som Guy Fawkes. Deras plan är att spränga hela parlamentet - med kungen därinne.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Avsnitt 1
  Dokumentär, Historisk drama

  Drottningen är utsatt för mordförsök och sammansvärjningar både från utlandet och på hemmaplan då påven givit Englands katoliker tillåtelse att döda henne.

 • Avsnitt 2
  Dokumentär, Historisk drama

  I drottning Elisabeths I:s hemliga spionnätverk pågår under ytan en lömsk kamp om makten. I en värld full av dubbelagenter, förräderi, hemliga koder finns två rivaler som inte bara vill leda spionnätverket utan även ta makten efter drottningens död.

 • Avsnitt 3
  Dokumentär, Historisk drama

  Kung James av Skottland ska nu ta över drottning Elisabets tron, på inbjudan av agenten Robert Cecil. Samtidigt har den katolska prästen John Gerard ägnat sitt liv åt att förstöra den protestantiska stat Elisabeth har skapat och har efter sin flykt från fångenskapen har han slagit sig ihop med en...