I säsongspremiären åker 40 amatörkockar till L.A. för att tävla om de 20 åtråvärda vita förklädena som ger dem chansen att gå vidare i tävlingen.
Kampen om de 20 vita förklädena fortsätter. Nu finns endast nio förkläden kvar.
I den första mysteryboxen får deltagarna amerikas tolv mest populära ingredienser som de ska laga en måltid med som ska ta domarna med storm.
Det är första lagtävlingen och deltagrna får sand mellan tårna när de ska tillaga färsk fisk åt 101 badvakter.
De 18 deltagrna som är kvar får en mystery box full med några av världens finaste skaldjur. Vinnare får en stor fördel.
I det här avsnittet ska deltagarna förbereda lamb-racks på absolut bästa sätt. Om domarna inte är nöjda är det elimineringtävling som gäller.
Amatörkockarna åker till Beverly Hills för att göra frukost på restaurang The Belvedere, ett femstjärnigt Peninsula Hotel..
De 15 deltagarna som är kvar få alla en mysterybox med olika delar av ko som de ska ha som huvudingrediens.
Masterchef får besök av de bästa lokala handlarna, alltifrån slaktare till grönsakshandlare och biodlare. Det är grupptävling som gäller idag.
Den regerande mästaren Shaun O'Neal återvänder till Masterchef och deltagarna ska tillaga en måltid bestående av ingredienser som han har valt ut.
De tolv bästa kockarna åker till Las Vegas för ett gruppmoment där de ska servera 50 VIP-gäster på Caesars Palaces 50-års firande. Varje gäst får smaka båda lagens mat och rösta för vilken de tycker mest om.
De elva bästa kockarna får en påse med levande skaldjur som de ska laga mesta möjliga mat med. I elimineringstävlingen ska de sedan laga en rätt skapad av Gordon Ramsay.
För de tio bästa kockarna väntar en kyckling och potatis-grupputmaning.
De nio bästa kockarna ska laga en frukost som ska påminna dem om deras favoritfamiljefrukost med Nutella som huvudingrediens.
De åtta bästa kockarna åker till Big Bear Lake för att laga färsk fisk.
De sju bästa kockarna skapar en asiatiskinspirerad rätt som ska kunna ätas med de mest framträdande redskapen i kulinariska historia; nämligen pinnar.
De sex bästa kockarna delas upp i lag för att laga mat åt matkritiker, författare och kockar på en popup-restaurang i södra Kalifornien.
Familjemedlemmarna till de sex deltagarna som är kvar gör dem sällskap i köket. Sedan ska de laga en rätt som de har inspirerats av, av deras familjer.
Deltagarna får göra en del prov som mäter deras skicklighet för att se vilka som tar sig vidare.
De tre kvarvarande deltagarna lagar en trerättersmiddag med ingredienser de själv får välja.
Det är dags att utnämna en vinnare!